SK Vinařice oslavil nedávno 90 let trvání klubu a slavilo se celý víkend. Ke slovu se postupně dostala všechna družstva klubu. Dorost se utkal se společenstvím Doksy/Libušín a starší přípravka se Lhotou. Hlavním bodem sobotního programu byl zápas A mužstva s výběrem kladenských hokejistů, jemuž předcházelo vystoupení mažoretek.

Hráči áčka byli trochu zklamaní, neboť očekávali sedmnáctileté krasavice, ale na place se objevily sedmileté slečny, jejichž vystoupení bylo úchvatné. Den byl zakončen večerní zábavou.
Druhý den oslavy pokračovaly zápasem starších žáků proti staré gardě, mladší žáci se utkali s Buštěhradem a mladší přípravka sehrála mač proti Výběru maminek. Hlavním bodem nedělního programu byl zápas B mužstva (foto) proti Výběru Vinařic. Před utkáním předvedli zajímavé ukázky z tréninku členové vinařické karatistické školy a potom již zástupce OFS Červenka předal mužstvu pohár za první místo v okresní IV. třídě a postup do III. třídy. Následně mužstvo absolvovalo na valníku za traktorem triumfální jízdu obcí.
Oslavy proběhly ku všeobecné spokojenosti a bez nejmenších problémů, navíc radost v jubilejním roce panovala z chodu celého klubu. A mužstvo obsadilo jako nováček krásné šesté místo v krajské I.B třídě, B mužstvo zvítězilo v okresní IV. třídě a klub obsadil všechny mládežnické kategorie. Starší žáci hrající ve sdruženém mužstvu s Libušínem obsadili v okresním přeboru druhé místo a totéž místo získali i v prestižním Lidickém poháru. Práce s mládeží je dle slov předsedy Jana Šaška i stěžejním úkolem pro příští léta, neboť na drahé nákupy klub nemá a tak mužstva dospělých musí doplňovat hlavně svými odchovanci, jako činí doposud. V A mužstvu hraje sedm chlapců, kteří ve Vinařicích vyrostli od mladší přípravky. Vrásky mu dělá pouze, že pro příští ročník není klub schopen přihlásit družstvo starších žáků ani ve spolčení s jiným klubem, neboť v obci chlapci těchto ročníků zcela chybí. Se slovy předsedy lze jen souhlasit a klubu SK Vinařice popřát mnoho úspěchů a radosti z fotbalu do dalších let.

-frč-

vinaricepredseda

Předseda klubu Jan Šašek toho měl po dvoudenním organizačním maratonu plné zuby, ale dobrou náladu neztrácel