Trenér Pejša: S úzkým kádrem si musíme poradit

Po sezoně fotbalové divize se ukázalo, že kladenskému SK pod vedením trenéra Jana Pejši unikl jistý postup do třetí ligy o pouhé čtyři body. A to jeho tým odehrál sezonu v poměrně malém počtu hráčů ve věku mimo dorosteneckou kategorii. Do následující sezony jich bude mít kladenský kouč ještě méně...

Minulý rok touto dobou jste očekával, že vedení klubu přivede minimálně jednoho zkušeného hráče, nejlépe hrotového útočníka, který Kladnu už delší dobu citelně chybí. To se nestalo. Je v tomto směru v dohledu letos nějaká změna?
Vše zůstává standardní. Žádná změna v dohledu není a zřejmě prý ani nebude. Máme třináct hráčů do pole a dva brankáře. Pro mě to znamená, že si s úzkým kádrem musíme poradit. 

K postupu do ČFL, třetí ligy, kam nečekaně z pátého místa dodatečně zamířil Motorlet, vám scházely čtyři body...
Dali jsme si před jarní částí cíl dosáhnout na padesát bodů, což se nám povedlo přesně a odpovídalo to reálným možnostem mužstva. Když se ohlédnu zpět, jak už jsem po posledním kole sezony ostatně uvedl, měli jsme na to, abychom bodů získali víc. Stále mám před očima zbytečné porážky s Neratovicemi a s Brandýsem na začátku jara... Ovšem jestli bychom do třetí ligy šli, to nevím. Klub žije změnami. Nedokážu si představit, že by se povedlo najednou přivést šest sedm kvalitních fotbalistů pro třetí ligu. 

Přípravu na sezonu jste zahájili tento týden a v sobotu hrajete v Rakovníku první přátelský zápas. Nespěcháte letos s fotbalem?
My tento týden včetně zápasu bereme jako  vstup do přípravné fáze. Kluci se po volnu musejí rozdýchat, uvolnit se, zvykat si na tréninkovou zátěž. Pak je čekají čtyři týdny tvrdé práce, i když ta doba není moc dlouhá. Ale s počtem čtyř přípravných zápasů a jedním pohárovým jsem právě s ohledem k počtu hráčů spokojený. Nemám dvě jedenáctky, abych zápasovou zátěž mezi ně rozdělil...

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí