Tomáš Abrham: Novo by se mělo spojit se Slovanem

Bývalého hráče kladenského SK či Slovanu v současné době často uvidíte pečovat o zelený pažit kladenského Nova. Otec obránce divizního Kladna Tomáš Abrham (51) poslední roky spojil právě s Novoměstským klubem. 

 

Vládne na Novu spokojenost s uplynulou sezonou?
Z mého pohledu určitě ano. Vzhledem k tomu, jaká byla účast na trénincích a kolik jsme měli k dispozici hráčů, je druhé místo v okresním přeboru úspěch. Za velké plus přitom považuji, že se povedlo do prvního týmu zabudovat několik dorostenců. Nálada v týmu byla dobrá, střílelo se hodně branek, málo se inkasovalo. Prostě byla to dobrá sezona. 

Jaká je nejbližší budoucnost Novoměstského?
Od dorostu níž máme problém s počtem dětí v družstvech. Okolnosti vedly spojit stejné mládežnické ročníky Nova a sousedního Slovanu pod název Slovan-Novoměstský. Z kraje kvůli tomu přejdou do okresu. Velká rivalita, jež mezi námi panovala, jde stranou. A není podle mne daleko doba, kdy se domluvíme a spojíme i dospělé týmy... Prospělo by to oběma klubům.

Na Novu má vzniknout městské parkoviště pro Sletiště a okolní sportoviště. Kdy byste se měli stěhovat?
Takovou informaci zatím ještě nemám (usmívá se). Vím, že město jedná s Břevnovským klášterem, kterému pozemek našeho hřiště patří. Kdybychom měli stadion opustit, tak jsou podle mne dvě varianty, jedna je odstěhování se na sousední Slovan, druhá do Rozdělova na městské hřiště. 

Máte syna v divizním SK. Jak se vám zvenčí klub jeví po jarní vyměně jeho vedení?
Já doufám, že noví lidé v SK ukážou více pracovitosti i umění sehnat finance, než tomu bylo v dobách, kdy se všechno házelo na manažera Edu Nováka. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí