Fotbalový SK už brzy dostane "naloženo"

Zřejmě pěkná sumička se má na začátku srpna objevit v pokladně fotbalového klubu SK Kladno. 

Na katastrálním úřadu podle všeho v těchto dnech už leží veškeré náležitosti k převodu majetku klubu na město Kladno. "Na katastr jsme to podali dvanáctého července a do třech týdnů by mělo být vše vyřešené," uvedl pro Vaše Kladno předseda klubu Vladimír Lemon. 

Pokud se nevyskytne nečekaný zádrhel, město by klubu za to mělo uvolnit přes pětatřicet milionů korun. Údajně si Kladno na tuhle částku mělo či má vzít úvěr. Z téhle již zastupiteli odsouhlasené částky půjde okamžitě do klubové pokladny zhruba pět milionů a z nich by si fotbalisté mohli "uždíbnout" dva až tři miliony korun na svou činnost. Zbývajících třicet pak klub v dalším období uvolní svému největšímu věřiteli Josefu Drahotovi, bývalému předsedovi SK. 

Částka by pro fotbalisty měla znamenat ekonomickou spásu, neboť podle zpráv z fotbalových kuloárů nemají téměř žádné finance. I z toho důvodu zatím do prvního týmu nepřišla výrazná výkonnostní posila. S vědomím, že v srpnu dorazí miliony, se však už nyní dá na trhu několik fotbalistů, například z třetí ligy, sehnat. A tak zatím jedinou, staronovou, tváří v divizním áčku je záložník Jan Švambera (27). 

Tým v rámci přípravy na novou sezonu čeká dnes večer (18.30) na stadionu Františka Kloze přátelské utkání s Berounem.

-red- 


Počasí Kladno

Předpověď počasí