Kladenský Slavoj vstává z popela

Před půldruhým rokem by na fotbalový Slavoj Kladno vsadil málokdo. Skončila většina funkcionářů a do toho se přidaly provozní potíže v zázemí klubu. Dnes se zdá, že pod novým vedením začal fungovat úplně jiný Slavoj. Klub, který jako bájný Fénix snad vstal z pověstného popela.

Když nedávná valná hromada zvolila nový výbor v čele s Petrem Kovářem (na snímku), začaly se dít věci. Nový předseda sehnal dotaci na nový kotel, nechal opravit zanedbanou ubytovnu, nechal  opravit vjezd do areálu, uvedl do provozu zavlažovací zařízení a začal shánět kvalitní hráče, aby Slavoj opět po letech hrál ve fotbale důstojnou roli. Nyní je klub z největších problémů venku. "Po dlouhé době jsme ve spolupráci s Kročehlavy přihlásili do soutěže mladší žáky a investujeme do týmu mužů. Chceme, aby nás v této sezoně brali ve třetí třídě jako černého koně soutěže," říká šéf klubu Petr Kovář.  
Tomu odpovídají posily, jež klub v létě přivedl. Vedle navrátilce Valtera z Buštěhradu přišlo z Družce hvězdné duo Rouček se Zieberem, ze Stochova přestoupili nadějní mladíci Ploch, Svášek a Vlček, další naděje Dajčmar přišla ze Švermova a dojednává se příchod Spišiaka ze Žehrovic. Síla týmu se projevila okamžitě v přípravných zápasech. V Lidicích vyhrál Slavoj 6:4, doma porazil Stehelčeves 7:2 a v Braškově Družec 3:2. Na lepší časy bývalé "Lokády" se blýská v pravý čas, letos totiž Slavoj slaví sté výročí založení klubu!

František Červenka


Počasí Kladno

Předpověď počasí