Parádní začátek sezony žáků SK Kladno! Oba týmy starších i mladších žáků vyhrály v prvním kole vysokými rozdíly. Dorosty měly na programu již třetí kolo. Mužstvo U19 vyhrálo podruhé venku, tentokráte na hřišti Petřínu Plzeň 1:0, U17 po remíze 2:2 prohrálo na penalty. 

Dva zápasy na hřištích soupeřů a dvě vítězství. To je zatím bilance staršího dorostu SK Kladno. Po výhře na hřišti Vyšehradu vyhrál ve třetím kole České ligy na půdě Petřínu Plzeň 1:0 brankou Matěje Šnobla. „Naši borci odehráli velmi slušný zápas s výborným výsledkem. Obrana hrála spolehlivě a snažila se řešit situace fotbalově, proto se dařila i kombinační hra celého mužstva,“ shrnul Radek Duda, trenér Kladna.

První utkání v krajské soutěži sehrál starší dorost do osmnácti let. Fotbalisté SK Kladno zvítězili v Loděnici 5:2, především díky zlepšenému výkonu ve druhé půli.

Minulé kolo doma vyhráli nad Slavii Praha na penalty, tentokrát na ně prohráli na hřišti Petřínu Plzně. Fotbalisté mladšího dorostu sehráli na západě Čech zápas jako na houpačce. Po prvním poločase vedli 1:0, v průběhu druhého prohrávali 1:2, aby nakonec vyrovnali a prohráli na penalty. „Bohužel jsme v závěru nedokázali proměnit ani jednu ze šancí, které jsme měli,“ litoval kladenský trenér Jan Pejša, že se nepovedlo jeho svěřencům utkání otočit. 

 

ČLD U19 – SK Petřín Plzeň - SK Kladno 0:1 (0:1)
Branka: Šnobl
Sestava: Kindl - Veselý, Janda, Kolářský, Veiner - Čermák (72.Kukla), Donát, Pospíšil, Chvojka (65. Kreisinger) Krpálek (85. Slabý) Šnobl (88. Tyban).

 

I. A třída – AFK Loděnice – SK Kladno U18 2:5 (1:2)
Branky: 3 x Rottner, 2 x Langer
Sestava: Švestka - Grumlík (60. Heller), Justra, Rottner, Kreisinger - Tyban, Strnad - Truhlář, Lunger, Kadeřábek - Halaj ( 56. Ricci).

 

ČLD U17 – SK Petřín Plzeň - SK Kladno 3:2np. (0:1)
Branky: Tung, Justra
Sestava: Ševce - Vaňous (82. Justra), Klváň, Bokša, Kácl - Bartoš (64. Rottner), Zábranský - Tung, Charvát, Blažek - Chlumský ( 56. Duda).

 

Skvělý vstup do soutěže předvedli starší žáci. Na domácím hřišti přivítali SKP České Budějovice. Fotbalisté U15 vyhráli 6:1 a U14 dokonce 7:0. Patnáctka kontrolovala hru po celou dobu utkání. Soupeře dostávaly do hry pouze individuální chyby domácích. „Jsme rádi, že jsme do soutěže vstoupili vítězně. V zápase se objevilo plno hezkých akcí, které skončily brankou. Ale je tam i hodně věcí, na kterých musíme zapracovat,“ řekl po utkání trenér Kladna Jan Procházka.

Fotbalisté Kladna do čtrnácti let si se soupeřem z Českých Budějovic poradili vysokým výsledkem 7:0. „V celém utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. V některých fázích jsme se ale bohužel přizpůsobili tempu soupeře, což by v dalších zápasech nemuselo stačit,“ hodnotil domácí trenér Jaroslav Hamouz.

ČDŽ U15 - SK Kladno – SKP České Budějovice  6:1 (3:1)
Branky: 2 x Podivínský, Rous, Pavlík, Hoffmann, vlastní
Sestava: Vajshajtl - Rous (60. Rous), Brabec, Rottner, Novák - Podivínský (66. Lank), Hanuščík, Fajka, Pavlík, Hoffmann (53. Vosyka) - Kloček (66. Kudak)

ČDŽ U14 – SK Kladno – SKP České Budějovice  7:0 (1:0)
Branky: 2 x Kůsa, 2 x Požár, Řehoř, Kolka, Chochola
Sestava: Vojtíšek (40. Tunka) – Mikula (50. Řehoř M.), Chochola, Pospíšil, Hrudka (40. Egrmaier) - Řehoř L. (50. Požár), hamoun (60. Kolka), Zoubek, Pavlíček – Haluza (40. Kůsa), Eška (60. Beneš).

 

Nový trenér, Václav Feřtek, vedl fotbalisty SK Kladno do třinácti let v prvním zápase České ligy mladších žáků. A premiéra to byla výborná, jeho tým vyhrál nad Neratovicemi vysoko 11:1. „I přesto, že jsme vstřelili tolik branek, tak kluci zahodili ještě spoustu vyložených šancí. Celkově jsem ale spokojen, jak kluci k utkání přistoupili,“ řekl Václav Feřtek. 

Premiérové utkání v České lize mladších žáků mají za sebou i fotbalisté do dvanácti let. Do zápasu nevstoupili zrovna šťastně, když v sedmé minutě prohrávali 0:3. Jenže skóre dokázali otočit již v první třetině a nakonec z toho bylo vítězství 11:3. „Klobouk dolů, jak to kluci dokázali otočit. Věděli jsme, že je před námi ještě hodně času, ale že se jim to povede ještě v první třetině, v to jsme snad ani nedoufali,“ poznamenal Josef Kučera, trenér Kladna.

ČLŽ U13 – SK Kladno – Fotbal Neratovice 11:1 
Branky: Kolísek 2 x, Jílek 2 x, Kelíšek 2 x, Civín, Chvapil, Janát, Procházka, Halaj
Sestava: Hejkal - Halaj, Civín, Kolísek, Chvapil, Kelíšek, Janát, Feřtek, Procházka, Jílek, Kopta, Mucha, Pavlík.

 

ČLŽ U12 – SK Kladno – Fotbal Neratovice 11:5
Branky: 3 x Burle, 3 x Valach, 2 x Kučera Jo., 2 x Novobilský, Šťastný
Sestava: Nohava, Černý - Šťastný, Přerovský, Novotný, Janouch, Drechsel, Kučera Ja., Kraus, Novobilský, Justra, Procházka, Polák, Kučera Jo., Tsyplenkov, Burle, Valach.

-jan-