Hostouň na Spartě vysoko prohrála, ale za ten zážitek to stálo

Hostouňští sokolové podlehli ve čtvrtém kole ČFL na Strahově béčku Sparty 1:6 (0:5). 

Před deseti roky se Hostouňští hrabali z B třídy, dnes proti nim nastoupila pražská Sparta s téměř třetinou týmu, který může okamžitě doplnit áčko v první lize. Pro zajímavost, Ben Chaim prý bere měsíčně tolik, co potřebují Hostouňští na celou sezonu. Kolik to je, nechť si zvídavý čtenář zjistí. Podle našich informací se částka pod dva miliony nedostane. 

Dnes na strahovském tréninkovém centru, kam si sparťanské béčko své hosty zve, šlo sokolům a jejich fanouškům především o zážitek. Vždyť až na Dosoudila, Trappa, Kabeleho či Marka se s takovými ligisty většina hráčů Hostouně dosud nepotkala. Na soupisce prvního týmu "rudých" v současné době figurují například Lischka, Ben Chaim a Juliš, kapitánskou pásku rezervy navléká bývalý reprezentant Vácha. 

Domácí neponechali vývoj utkání náhodě a v prvních minutách jezdili po trávě jako motorové myši. Hlavním režisérem brankostroje se stal Ben Chaim. Když si vzpomněl, že se chce podívat hostujícímu gólmanovi do očí, tak se mu do nich podíval... A to mu ještě sokol Vašák na levé straně obrany několikrát tohle rozhodnutí rozmluvil. I když to podle výsledku nevypadá, hosté "autobus" před svou bránou nezaparkovali. Do konce poločasu ohrozili domácí ze tří standardních situací, po změně stran i několika nebezpečnými útoky. Z nich jeden poslal za záda Kotka stoper Trapp. Nutno poznamenat, že celou gólovou akci založil Marek. Ten poslal do vápna míč, který měl nejen oči, ale i mozek. Sparťané v druhém poločase prostřídali a zdálo se, že i polevili v úmorném vedru na tempu. Kromě jednoho gólu trefili ještě brankovou konstrukci a nechali gólmana hostí několikrát parádně vyniknout. 

Klub z malé okresní vísky má tak další křest ve vyšší fotbalové společnosti za sebou. V šestém kole čeká sokoly další významné utkání v jejich dějinách. To je na svém hřišti přivítá béčko pražské Slavie. Ale ještě předtím vyzvou příští neděli na svém trávníku Písek. 

Branky: 2. Ben Chaim (Juliš), 6. Ben Chaim, 11. Horák (Ben Chaim), 28. Dudl, 40. Horák (Ben Chaim), 50. Juliš (Prokopec) – 62. Trapp

AC Sparta Praha B: Kotek – Vindheim (46. Konopásek), Piško (46. Talovjerov), Lischka, Dudl, Vácha (C), Ben Chaim (46. Prokopec), Šimáček (77. Dao), Mareček (63. Ambler), Juliš, Horák. 
Náhradníci: Tůma – Dao, Talovjerov, Patrák, Konopásek, Prokopec, Ambler.

TJ Sokol Hostouň: Czehowsky – Zahranyčnyj, Trapp, Dosoudil, Vašák (53. Krupička), Lohojda, Marek (C), Kabele (80. Laušman), Vojtěšek (60. Křižka), Hovorka (80. Borák), Hájek (68. Baratynskyj). 
Náhradníci: Kudrna – Baratynskyj, Krupička, Laušman, Borák, Křižka, Kolmistr.

Karty:  24. Lohojda (HOS), 69. Křižka (HOS), 87. Krupička (HOS), červená 53. Lohojda (HOS).

Diváků: 400 (z toho cca 50 hostouňských fanoušků).

Jan Murárik

spartaczecho

Czechowsky často dokazoval, že chytat umí

spartagolman

Gólman sokolů si na nedostatek zážitků určitě nestěžoval

spartaikony

Ikony svých týmů - Vácha a Marek - se kdysi jako soupeři potkávaly v nejvyšší soutěži

spartautokoum

Útokům sokolů v první půli chyběla přesná finální přihrávka

spartajedno

Jedno z vážnějších ohrožení domácí branky v prvním poločase

spartakropi

Sparta kropí trávník i o přestávce utkání

spartatrapp

Trapp (vpředu) s Dosoudilem si náznakem připomněli, jaké to bylo v první lize

spartautkani

Utkání si nenechal ujít ani legendární sparťanský trenér Jaroslav Hřebík

spartavasakovi

Vašákovi (vlevo) pomáhali s Ben Chaimem i dva spoluhráči najednou

spartavpredu

Vpředu Rosický, za ním kráčí Kováč, hvězdy na manažerských postech Sparty

spartazlomek

Zlomek stadionu, na kterém se v minulém režimu odehrávaly spartakiády

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí