Fotbalový víkend. Kladenský okres v divizi a ČFL

Kladenský fotbalový okres v divizi a ČFL zažil o uplynulém víkendu jedinou výhru, dvě "remízy" a domácí porážku.

V sobotu si kladenský SK připsal druhé vítězství v řadě. Doma přehrál v divoké přestřelce nováčka z České Lípy 5:3 (3:2). Necelá stovka fanoušků viděla dvojnásobné vedení hostů i premiérový gól v premiérové minutě za SK posily Bagou Seri Antonie Feriola. Kladenský klub se po pěti kolech posunul na jedenácté místo. V příštím kole jede na hřiště Dobříše. 
Sestava SK: Vokoun -  Kalina, Javorek, Pechr, Stříška, Holub, J. Růžička, Tóth, V. Procházka, Čížek, P. Růžička (střídali Pospíšil, Dejčmar, Hanzlík a Bagou). Góly SK: 7. Holub Antonín, 38. Tóth Marek, 83. Čížek David, 90. Bagou Seri Antonie Feriole.

Ve stejné divizní skupině v souboji nováčků uhrál Slaný na půdě Loun bod po bezbrankových devadesáti minutách a nezvládnutém penaltovém rozstřelu. Soupiska Slaného: Sedlák - Holly, Křeček, Vimr, Galbavý, Nádeníček, Kubík, Maroušek, Macháček, Jaráb, Zelenka (střídal Danda). V šestém kole jede v tabulce desátý Slaný do Chomutova. 

V České fotbalové lize (ČFL) v sobotu ve skupině B Velvary doma porazily pražské Bohemians B v penaltovém rozstřelu po výsledku 0:0 v základní hrací době. Výhře tleskalo 155 diváků. Soupiska Velvar: Měsíček - Ippolito, Polák, Šimkovský, Vopat, Kafka, Dvořák, Rubeš, Tenkl, Bulíř, Valenta (střídali Chábera, Dolejší, Krištof, Šustr a Müller). Velvary v tabulce drží po pátém kole desátou příčku a v dalším kole se střetnou jako host s Přepeří. 

V neděli polkli hostouňští sokolové doma hořkou pilulku v podobě prohry s Pískem 0:1 (0:0). Příčinu druhé prohry před domácím publikem (190 diváků) v základní hrací době musí nováček ČFL hledat v jalové útočné fázi. Sokol tak na první vítězství v třetí lize čeká již pět utkání. Pokud by vyhrál v šestém kole na půdě rezervy pražské Slavie, způsobil by jedinečnou senzaci. Ale nemožné to není, protože slávisté v pátém kole padli s Benešovem, do té doby takřka nejslabším týmem soutěže... Hostouň v tabulce zůstává s jedním bodem na posledním místě.
Sestava Sokola: Czechowsky - Charvát, Trapp, Dosoudil, Borák, Marek, Vegricht, Kabele, Laušman, Kolmistr, Hájek (střídali Baratynskyy, Vašák, Gajecký).

Jan Murárik

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí