Kladensko v divizi a ČFL. Dvě prohry, dvě výhry, Hostouň stále poslední

Kladenské týmy ve třetí lize (ČFL) a v divizi slavily o víkendu padesátiprocentní úspěšnost. Tři body braly Velvary a Kladno, Slaný a Hostouň doma svorně klopýtly a drží se ve spodku tabulek. 

V České fotbalové lize (ČFL) si Velvary doma poradily se Zápy 2:0 (0:0). Ty tam jsou doby, kdy Zápy ve Velvarech bodovaly po sporné penaltě v poslední minutě... Nyní Velvarští svému soupeři moc šancí pomýšlet na bodový zisk nedali. Góly: 49. Krištof Denis, 67. Šollar Ivan.
Soupiska Velvar: Měsíček - Polák, Ippolito, Kafka, Šimkovský, Vopat, Šollar, Bulíř, Rubeš, Krištof, Valenta (střídali Chábera, Tenkl, Müller, Havránek). Velvary jsou v B skupině na osmém místě. V desátém kole se vydají na hřiště béčka Pardubic (sobota, 10.15). 

V třetiligové A skupině hostila Hostouň v devátém kole pražský Loko Vltavín a prohrála 0:2 (0:1). Na rozdíl od stejné porážky týden předtím na Admiře tentokrát  sokolové svého soupeře přehrávali, leč se střelbou jsou už dvě utkání na štíru.
Sestava Sokola: Dutka - Antl, Krupička, Dosoudil, Charvát, Marek, Kabele, Šustr, Zahranychnyy, Hájek, Laušman (střídali Hovorka, Baratynskyy). V sobotu (15.30) v tabulce poslední sokolové odehrají desáté kolo na hřišti Domažlic.  

V divizi si kladenský SK poradil v Rakovníku s tamním Tatranem 2:1 (0:0). Kladenské góly vsítili v 54. minutě Tóth a v 87. Bagou. S navrátilci Kalinou a Javorkem fungovala kladenská obrana spolehlivěji než při týden staré domácí prohře s Aritmou. V Rakovníku se potřetí za Kladno prosadila letní posila Bagou. A znovu v závěrečných minutách utkání. Dřív se opět na hřiště nedostal a možná je to pro kladenský tým škoda... Kladenští se výhrou dostali na šesté místo tabulky.
Sestava SK: Tesař - Kalina, Javorek, Hanzík, Stříška, J. Růžička, Nosek, Procházka, Holub, Pospíšil, Tóth (střídali Richter, Bagou, Dejčmar). V sobotu (10.15) Kladno hostí Český Brod. 

Ve stejné divizní skupině přivítal Slaný tým z Neratovic a prohrál 0:2 (0:2). Slánští vyšli naprázdno po dvou střelecky vydařených zápasech.
Soupiska Slaného: Sedlák - Kubaška, Jaráb, Křeček, Vimr, Nádeníček, Mareš, Pospíšil, Hansl, Trnka, Zelenka (střídali Galbavý, Danda, Macháček, Maroušek). Slaný je v tabulce na dvanáctém místě. V desátém kole pojede na trávník Aritmy (sobota, 10,15). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí