SK Kladno vs. SK Slaný. Lukáš Křeček: Pro nás to je derby

Pamatuje poslední slavnou éru kladenské kopané. Ta mu ostatně nastartovala profesionální kariéru, kterou ukončil teprve nedávno. Nyní je jedním z pilířů divizního nováčka za Slaného. Záložník SK Slaný Lukáš Křeček (33) nastoupí zítra (10.15 hod.) na stadionu, kde fotbalově vyrůstal, k prvnímu derby sezony mezi Kladnem a Slaným.  

Jste na derby dobře připravení?
Připravení jsme dobře, ale zároveň, jak to na konci podzimní části soutěže bývá, se potýkáme s početnou marodkou... Je to škoda o to víc, že jsme poslední dva zápasy vyhráli a v Kladně v sérii chceme pokračovat. 

Znamená to, že už jste si na divizi zvykli?
Věřím, že jsme chytli divizní tempo (směje se). V divizi se nám líbí. 

V dosavadních zápasech jste poměrně často v základní hrací době remizovali. Je remíza po devadesáti minutách v Kladně váš cíl?
My tenhle zápas za derby považujeme a jdeme za výhrou. Kdyby se nám povedlo zvítězit, budeme mít o to lepší pocit, protože se někteří z nás s hráči Kladna velmi dlouho známe (usmívá se). 

Slaný je v tabulce v klidných nesestupových vodách. Ovšem divize je finančně náročnější než krajský přebor. Máte jako hráč pocit, že ve Slaném ekonomicky tuhle soutěž zvládáte bez problémů?
Nikdo z hráčů žádné problémy s penězi za fotbal nemá. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí