Čížkův tip vyšel. Kladno deklasovalo Slaný

Na programu čtrnáctého kola divizní skupiny B bylo derby kladenského okresu. SK Kladno v něm deklasovalo na domácím hřišti SK Slaný 4:1 (2:1). 

Vyšel tak tip kladenského útočníka Davida Čížka, který v rozhovoru pro Vaše Kladno předvídal jasné vítězství svého týmu. Slánští domácí hráče zlobili jen v určitých fázích obou poločasů. Kladno šlo do vedení hned v první minutě po přesné hlavičce Tótha. Do dvanácté minuty hosté srovnali po perfektním Křečkově vysunutí střelce Vimra. Ovšem místo toho, aby nováček divize dál bušil do kladenských zadních řad, pustil Kladno do útočení a byl za to druhou brankou Tótha, pro změnu po zemi k tyči, potrestán...

Po návratu ze šaten si světlou chvilku Slánští vybrali při dvou neproměněných tutovkách Galbavého. Zbytek druhého poločasu ovládali hráči v bílých dresech. Nejprve Čížek přidal uklidňující třetí trefu, pak mezi 60. a 70 minutou trefil Javorek hlavou břevno a Kraus neobelstil tváří v tvář gólmana a pojistku jasné výhře dal znovu Čížek, dlouhodobě nejlepší kanonýr SK. Dvěma góly rozšířil svůj účet na šest branek ve dvou zápasech! 

"Měli jsme v úmyslu hrát vyrovnaný zápas, ale první gól na začátku utkání naše odhodlání trochu shodil. Domácí hráli líp, měli více šancí, byli jistější na balónu. Tenhle zápas patřil k těm slabším, které jsme na podzim odehráli. Nedokázali jsme dát naší hře myšlenku, kterou jsme jí dát chtěli," uvedl po utkání kapitán hostí Lukáš Křeček.

"Řekli jsme si, že na Slaný hned od začátku vlítneme a dáme gól, což se nám podařilo. Paradoxně nám branka ublížila, protože jsme přestali hrát a pustili jsme soupeře do hry. Střed jeho zálohy zvláště pak Křeček s Macháčkem nám dělali problémy. O výsledku rozhodl podle mého náš třetí gól. Pak Slaný hru otevřel a my jsme se dostávali do mnoha šancí. Rozhodčí nám neuznal branku, možná neprávem nepískl v náš prospěch penaltu, nastřelili jsme břevno. Kdybychom tohle všechno ještě dali a Slaný proměnilo své šance, mohli se diváci dočkat brankových hodů. Ale i tak je musel tenhle ofenzivní fotbal bavit," řekl David Čížek.

Podzim Kladno zakončí na hřišti SK Štětí (sobota, 10.15 hod.) a Slaný hostí Souš (sobota, 13.30 hod.). 

Góly: 1. a 28. Tóth, 52. a 82. Čížek - 12. Vimr.

Sestava Kladna: Tesař - Nosek, Javorek, Stříška, Kalina, Holub, J. Růžička, Čížek, Tóth (83. Abrham), Pospíšil (87. Abrham), Kraus (76. Procházka).

Sestava Slaného: Sedlák - Kubaška, Jaráb, Holly (62. Danda), Maroušek (46. Hansl), Křeček, Macháček, Trnka, Kubík (76. Tikovský), Vimr, Galbavý. 

Diváků: 380.

Jan Murárik

derbyslansti

Slánští Křeček a Trnka, kladenský Tomáš Procházka, bývalé a současné SK Kladno

derbyzapas

Zápas vstoje sledovala legenda české kopané Jiří Němec

derbypozapasove

Pozápasové loučení s fanoušky SK v klasickém stylu oslavy vítězného utkání

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí