Trenér Pejša: Měníme začátek přípravy

Fotbalový SK Kladno mění zažitou zimní přípravu. Trenér Jan Pejša vyveze první tým do hor.

Přípravu na jarní část divize zahajujete příští týden. Jak vypadá její program?
Ve čtvrtek šestnáctého ledna vyrážíme na čtyři dny do Krušných hor. Utužíme kolektiv (usmívá se). Změna prostředí může být jen ku prospěchu. Když nebude sníh na běžky, využijeme prostředí pro výběhy. Model přípravy jinak zůstane podobný, jako v minulých zimách. Dvakrát týdně budeme pracovat s míčem na umělém povrchu ve Švermově, jednou týdně máme halu v biosce a jednou týdně jdeme do terénu.

Máte na programu tradičně nějaký zimní turnaj?
Turnaj na Meteoru se letos nekoná, ale my bychom ho stejně vypustili. Sehrajeme pouze přátelské zápasy. Většinu na umělce v Rynholci. Jsme domluvení například s béčkem Bohemky a s Berounem. Po zkušenostech z minulých sezon, kdy jsme v zimě sehráli až moc utkání a nepřineslo to kýžený efekt, tak nyní jich bude méně.

Podzimní část soutěže se Kladnu bodově nevyvedla. Pomýšlíte přesto stále na postupová místa v tabulce?
Stát se může leccos. Mužstvo má na víc, než je dolní polovina tabulky. Pokud nás znovu nepostihne tolik zranění, pak věřím, že na postupové příčky zaútočíme.

Jste šéftrenérem mládeže. Rostou pro první tým nadějní hráči?
Velkou naději vkládám do našich ročníků 2001 a 2002. Rozhodně nad nimi nesmíme lámat hůl. Tyhle kluky chceme zapracovat do áčka. Takových sedm jich v přípravě šanci dostane.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí