Petr Brabec: Stav naší umělé trávy je zdraví nebezpečný

Vynucená pauza sportovních událostí neznamená, že se v klubech nepracuje na vyhlídkách do budoucnosti. Výjimkou není ani fotbalový SK Kladno. Sportovní manažer Petr Brabec v povedeném rozhovoru na webových stránkách kladenského klubu zdůrazňuje, že je pro něj prioritou budovat zázemí klubu před unáhleným nakupováním posil.

SK představuje v rámci Kladna nejvyšší fotbalovou soutěž. V této přerušené sezoně se v divizi potácí v dolní polovině tabulky. Pokud se sezona bude dohrávat, čeká klub trnitá cesta na cestě do horní osmičky tabulky. Přesto je sportovní manažer přesvědčený, že třetí liga je pro současné Kladno dosažitelnou soutěží.
„Jsem zastáncem nejdříve vybudovat infrastrukturu a zázemí klubu, aby byl zajištěn jak chod dospělých, tak i mládeže. K tomu všemu samozřejmě potřebujeme různé partnery a sponzory. Nechci jít cestou rychlého nakupování, postupu a možná i zadlužení. Postup do ČFL je reálný, ale profesionální soutěže v dohledné době zatím ne,“ uvádí Petr Brabec na webu SK.
V nedávné minulosti klub sužovaly ekonomické trable. „Jsou vyrovnány všechny závazky, které byly zdokumentovány a měly se zaplatit. Všichni, kteří jsou zapojeni do chodu klubu, dostávají pravidelně odměnu dle platné smlouvy. Všechny faktury hradíme v době splatnosti. To je ten největší posun proti minulé době. Dále se Sportovními areály města Kladna řešíme opravy a údržbu stadionu a doufám, že se podaří vyměnit povrch na naší umělé trávě, protože stav je nevyhovující, dokonce zdraví nebezpečný,“ míní.
A co doporučuje nadějným fotbalistům klubu, kteří by se rádi jednou dostali do profesionálních soutěží? „Dávat si postupné cíle. Všechno má svůj čas. Projít si všechny kategorie a zbytečně to neurychlovat. Když jsem přišel do Kladna do žáků, tak mým cílem bylo se probojovat do ligového dorostu, potom do áčka, které tehdy hrálo třetí ligu a až potom jsem toužil hrát první ligu. I když se říká, že je jiná doba, tak pořád je to o tom, že fotbal je dřina a musí se tomu něco obětovat. Ať už jsou to tréninky navíc, životospráva, nebo odříkání různých věcí. A právě v dnešní době mají hráči spoustu možností, jak se individuálně zdokonalovat,“ radí bývalý vicemistr české ligy.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí