Bývalý šéf SK by uměl umělku od pěti milionů

Kladno je největší středočeské město a nemá umělý trávník v regulérních rozměrech pro fotbalový zápas. Problém je mimo jiné také v ceně umělky.

Ta se v současné době na českém trhu pohybuje kolem deseti milionů korun. Spíše více v řádech milionů za vysokou kvalitu. Rozměrově nevyhovující umělý trávník před lety nechal vybudovat klub ve Švermově. Kladenský SK položil umělý povrch zhruba v době vstupu prvního týmu do první ligy. V současné době je pro mistrovský, ale i přátelský zápas nevyhovující, spíše zdraví nebezpečný.
Město, kterému patří pozemek pod trávníkem, počítá s modernizací areálu sousedícím s domovem seniorů příští rok. Je však možné, že ekonomická krize způsobená pandemií koronaviru rekonstrukci hřiště ještě oddálí.
Město kvůli pandemii již škrtá letos investice kde se dá, a možná nedojde ani na letošní vybudování automatického zavlažování na stadionu SK. A to hovoříme o investici v řádech sta tisíců korun. Řešení nepřímo nabízí bývalý šéf SK Josef Drahota. „Umělý trávník umím nakoupit v zahraničí za výhodnou cenu. Mimo výdaje za práci by se trávník dal podle mého odhadu pořídit kolem pěti milionů korun. Rád městu i klubu s modernizací pomohu, ale má to jednu podmínku. Musím vidět perspektivu v jeho následném využití,“ říká muž, který s Kladnem zažil poslední postup do první ligy.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí