Čtyři přátelská utkání do konce června, to je nejbližší program divizního SK Kladno. Dnes Kladenští v prvním z nich prohráli s rezervou pražské Dukly 4:6 (2:2).

„Nebereme tahle utkání jako přípravu, ale jako dohrání předčasně uzavřené sezony. Skutečné přípravné období na novou sezonu nám začne nezvykle až patnáctého července, protože začátek divize svaz posunul ke konci srpna,“ uvedl před duelem trenér Jan Pejša.
V samotném zápase se Pražané ukázali v běhavější i fotbalovější podobě. Ve čtrnácté minutě vedli o dvě branky a dalších patnáct minut téměř nepustili Kladno přes půlku. Vrcholem jejich tlaku kromě branek byla nastřelená tyč.
Poté domácí, především díky tvořivým záložníkům Tóthovi a Čížkovi, dostávali přeci jen častěji míč i do šestnáctky soupeře. Tóth ani Pospíšil ještě neproměnili, Šnobl už ano. A když Čížek zahrál trestný kop zpoza šestnáctky podle svých přestav, Nosek měl jednoduchou práci dostat míč hlavou za brankovou čáru.
Po změně stran už střílela branky jen Dukla. O další tři ji připravil výbornými zákroky Kindl, jednou stálo balónu v cestě do sítě břevno. Na druhé straně se výborně ve vápně zorientoval Proházka a čtvrtý zásah do střeleckých záznamů si domácí připsali po vlastním gólu hostů.
„Bohužel z našeho pohledu to pro diváky byla gólově atraktivní podívaná. Soupeř nás v prvním poločase trestal po našich chybách jak přes kopírák. V druhém poločase se projevili individuální dovednosti soupeře. Když se neprosadila Dukla sama, tak jsme jí gólové šance nabídli,“ dodal po utkání Pejša.
Sestava SK: Vokoun (Kindl), Ježdík, Abrham, Stříška, Nosek, Čížek, Říha, Pudil, Pospíšil, Tóth – J. Růžička, Janda, Rádler, Pechr, Donát, Šnobl, Dejčmar, V. Procházka.
Většina nových tváří je v týmu na zkoušku. Obránce Ježdík a záložník Říha přišli ze Zbuzan, záložník Pudil se do svého mateřského klubu vrátil z Tuchlovic, záložník Rádler hrál v německých soutěžích. Donát, Šnobl, Kindl a Janda jsou z dorostu SK. V dalších utkáních zřejmě už nastoupí Holub, Hanzlík, Šíma, Kraus, Kalina i Tesař, který se přesouvá na post trenéra gólmanů.

Jan Murárik

druhy
Druhý gól do sítě Dukly padl po perfektním trestném kopu Čížka

cizek
Čížek patřil k nejlepším hráčům v nových dresech SK

trio
Trio trenérů (zleva) Procházka, Tesař a hlavní Pejša, mělo často ze hry svých svěřenců chmury ve tvářích...

pechrpes
Honzu Pechra po utkání přišel na hřiště přivítat jeho mazel