V Braškově se fotbal líbil

Zápas čtvrtého kola I.B třídy mezi Braškovem a béčkem Hostouně byl přímým soubojem o třetí místo. Lépe z něj vyšli hosté, kteří vyhráli 5:2 (4:1).

Zajímavý duel přitáhl více než stovku diváků a ti se většinu hry fotbalem bavili. I když byl Braškov před utkáním v tabulce na lepší pozici, sokolové z Hostouně přivezli kvalitnější tým. Suverenitou, jakou předváděl, by mu slušela o třídu vyšší soutěž. Zelenobílí se mohli opřít o zkušenosti ještě nedávno divizních hráčů. Osa Kudrna, Motlík, Viduna, Hofman, Bureš a Fábry nadělala v braškovských řadách mnohdy pěkný průvan. Tlak zúročil úvodní brankou Viduna, který poslal míč do sítě hlavou. „Hostouň má běhavý mladý tým. Nicméně i Braškov se dokázal dostat do slibných šancí,“ komentoval dění na hřišti trenér Kladna a bývalá stálice braškovské sestavy Jan Pejša.
Vyrovnání na kopačkách měl Brodský, ovšem velkou šanci spálil. Potom už se opět trefovali hosté. Ve 23. minutě Kratochvíl umístil střelu k tyči, o pět minut později využil zaspání domácí obrany a z brejku zvýšil náskok sokolů. V 29. minutě diváci hecovali Křižku, ať to zkusí z 25 metrů. Mladík přání lidu vyslyšel a Zlata se po jeho střele jen otočil. Na druhé straně Braškov snížil Machutou po chybě obrany.
Po návratu z kabin pečetili výhru Hostouně Viduna s Burešem. Prvně jmenovaný šikovně vysunul spoluhráče za obranu a pro ostrostřelce Sokola nebyl problém překonat gólmana. A když v 57. minutě Jaroš z penalty upravil na 2:5, komentoval bývalý ligový fotbalista Jan Jiras, že stejným rozdílem vede Sparta v Karviné… Po zbytek utkání nejvíce vynikali oba brankáři. Jak Zlata, tak Kudrna zneškodnili několik gólovek.
V tabulce je na první příčce béčko Slaného, které dosud neztratilo ani bod. Za ním je, s odstupem tří bodů, rezerva kladenského SK a jen o skóre jsou na dalších místech Hostouň a Klubuky. Zvláště umístění Kladna a Sokola je pikantní o to víc, že 27. září je na programu derby mezi SK a domácí Hostouní (začátek v 16.30 hod.).

Sestava Sokola: Kudrna – Křižka, Motlík, Viduna, Katolický, Balej, Kratochvíl, Hofman, Bureš, Fábry, Linc (Prošek, Jansa, Študent, Krejsa, Hlava).
Sestava Braškova: Zlata – Bednář, Najer, Kacafírek, Šebesta, Přichystal, Brodský, Krovoza, Hoda, Jaroš, Machuta (Štoncner, Repaský, Rössler, Stehlík, Piešťanský).

Jan Murárik

braskov2
Hosté předčili Braškov především rychlostí. Na snímku Fábry uniká Jarošovi

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí