Na SK viděli fanoušci spravedlivou dělbu bodů

Jenom vítěz za tři body by se do odpoledne ocitl na druhém místě divizní skupiny B. Ovšem SK Kladno v základní hrací době remizovalo s Arsenalem Česká Lípa 2:2 (1:0). Po penaltách se radoval a dva body bral Arsenal.

V prvním poločase se nikdo nedočkal přímé střely na bránu. Nezáživný fotbal oživil až stoper Hanzlík. Na půlce vzal míč, doběhl s ním k vápnu a přihrál Pospíšilovi. Ten v šestnáctce dostal přes „párky“ a Hanzlík parádní kladenskou minutku zakončil proměněným pokutovým kopem.
Po návratu ze šaten konečně začali domácí hrát po zemi a hned z toho bylo několik brankových příležitostí. Minul Procházka, gólman vychytal Tótha i Hanzlíkovu hlavičku. Pak se přeci jen hráči v bílých dresech prosadili. Tóth poslal míč přes celé vápno a Pospíšilovi nezbylo, než centr namířit do sítě. Kladenští tlačili dál, jenomže ve vlastním vápně zapomněli blokovat střelu soupeře a chvíli na to si neporadili ani s velmi dobrou kombinací hráčů kolem kapitána Štajnera. Do konce duelu vynikali hlavně oba brankáři. Zvláště Vokoun dvakrát ukázal, jak má vypadat učebnicová robinzonáda. I díky tomu oba týmy měli jistý bod. O tom druhém rozhodoval penaltový rozstřel. Sázku do loterie zvládli lépe hosté. Kladno se příští víkend představí na hřišti Dobříše.

Sestava SK: Vokoun - Nosek, Pechr, Hanzlík, Říha, Holub, Procházka (66.), Čížek, Pospíšil (66.), Ježdík, Tóth (76.) - (Tesař, J. Růžička (66.), Dejčmar (66.), Šnobl, 76. Donát, Abrham).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí