Trenér SK Dušan Binder řeší na začátku přípravy, jak nahradit opory

Fotbalový SK Kladno se dnes schází k zahájení přípravy na jarní část divizní soutěže. Trenér třetího týmu tabulky Dušan Binder v rozhovoru pro Vaše Kladno nastiňuje plán přípravy i řešení náhrady za chybějící opory.

Čeká hráče tvrdá práce na fyzické kondici?
Hned na začátku je nemůžeme zahltit. I když zrovna pondělky stavím na budování síly i na běhání (usmívá se). Ale tento týden si dáme spíše lehčí fotbálky.

Z týmu odešel útočník Pospíšil do třetiligové rezervy Plzně a gólman Vokoun je prý zraněný. Podařilo se vám vyřešit posily na tyto posty?
Pokud je skutečně Pospíšilův odchod stoprocentní, pak musíme rychle najít náhradu. Gólman Vokoun má dlouhodobé potíže s ramenem a my zatím disponujeme jen jedním brankářem. Něco je rozjednané. V únoru bych chtěl už mít stabilizovaný kádr, abychom mohli zapracovat na taktice.

Velmi výraznou oporou sestavy byl na podzim záložník Balšánek. Zůstává?
Zůstává a jsem za to rád. Řekl mi, že je v SK spokojený, že tak dobré prostředí i atmosféru v kabině dlouho nezažil. Může se stát, že v Kladně dohraje kariéru.

Jaký máte program přípravných zápasů?
V neděli jedeme do Mladé Boleslavi změřit síly s její rezervou. Poté v sobotu máme doma, v Rynholci, béčko Liberce. Po něm nás čeká čtyřdenní soustředění na Smejkalově Boudě v Krkonoších. A pak další zápasy s třetiligovými týmy, Teplicemi, Duklou či s Brozany.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí