Trenér Binder: Jsem Kladnu vděčný, že mi ukázalo, jak to chodí v dospělém fotbale

V pondělí byl nečekaně odvolán a včera si převzal od vedení klubu výpověď. Dnes už bývalý kouč fotbalového SK Kladno Dušan Binder se rozloučil se svou první trenérskou štací u dospělého týmu poděkováním hráčské kabině a rozhovorem pro Vaše Kladno.

Co jste provedl, že jste musel ze dne na den skončit v rozdělané zimní přípravě?
To je fotbalový život. V tomhle světě nic netrvá věčně. Vedení klubu usoudilo, že týmu změna trenéra prospěje a já to tak beru. Kladnu jsem vděčný, že mi ukázalo, jak to chodí v dospělém fotbale, a já se těším na další práci u jiného týmu. Fotbal miluju a dávám mu maximum ze svého života. I proto studuji nejvyšší trenérskou profesionální licenci.

V létě vás přitom přivedlo, že pozvednete hru divizního mančaftu. To se vám povedlo, když Kladno po podzimu skončilo na třetím místě...
Já tuhle svou zkušenost přirovnal k manželství. To také začíná krásně, obě strany si rozumějí a končí to rozvodem. Tenhle se uskutečnil po vzájemné dohodě.

Jak kvalitní tým opouštíte?
Když vydrží pospolu dvě tři sezony, může mít na postup do třetí ligy.

Rozloučili se s vámi hráči?
Jsem dojatý. Napsali mi i řekli, že je to mrzí. Prý je moje tréninky bavily a to mě moc těší. A krásné rozloučení mi poslali skalní fanoušci z kotle. Všem moc děkuji za jejich slova uznání.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí