Kladno smetlo lídra tabulky

Kladenský SK vs. Neratovice-Byškovice 3:1 (1:0).

Kladno ani ve druhém jarním zápase v divizi neprohrálo. Po remíze v Březové si dnes lehce poradilo s lídrem tabulky. Kladenští fotbalisté úspěšně odolali tlaku soupeře, byť to v prvním poločase chvílemi vypadalo, že je otázkou času, kdy se hosté ujmou vedení a zápas dovedou k bodovému zisku.
Zvolená taktika trenérského triumvirátu bratří Jana a Tomáše Procházků, doplněných o Václava Kalinu v roli dalšího asistenta, neměla chybu. Přes územní převahu Neratovice poprvé poslaly balón, ještě ke všemu propagačně, mezi tři tyče až na konci první půle. V té době už domácí vedli po hlavičce stopera Rendly. Hosté jedinou pořádnou střelou v celém utkání sice Pettíka překonali, ale více nepředvedli. 
Trenéru Janu Procházkovi se vyplatil překvapivý tah se záložníkem Čížkem, který operoval na pravém beku. Odtud vyrážel k bleskovým ztečím. Jednu takovou zastavili hosté až za cenu penaltového faulu. Šíma proměněným pokutovým kopem odstartoval parádní představení mužů v bílém. O několik minut později sám pronikl z levé strany do velkého vápna a nadvakrát překonal gólmana. Od té chvíle přestal lídr tabulky existovat.
V tabulce čtvrté Kladno stáhlo náskok Neratovic na šest bodů. Příští sobotu jede SK na hřiště pražské Aritmy (10.15 hod.).
„V kabině vládne dobrá atmosféra. Chceme, aby kluky fotbal bavil, ale chceme to podle daných pravidel, které oni dodržují. Ale máme za sebou teprve dva zápasy a nedělal bych z výsledků vědu. Oproti podzimu jsme trochu změnili rozestavení na hřišti a kluci dodrželi, co jsme jim před utkání řekli. Podali dobrý výkon,“ uvedl trenér Jan Procházka.
Sestava SK: Pettík - Čížek, Rendla, Říha, Borák, Holub, Balšánek, Šíma, Procházka, Ježdík, Šnobl (ve druhém poločase střídali Kolářský za Holuba, Dostál za Šnobla a Růžička za Procházku). 
Diváků: 310. 

Jan Murárik

skprochaz
Bratři Procházkové na pozici trenérů ještě v divizi neprohráli

skklaina
Skalní fanoušci milovali beka Kalinu, a tak se z kladenského kotle dnes několikrát ozvalo zvolání Venca Kalina!

sktrib
Tribuna SK zela prázdnotou. Statik ji definitivně zavřel...

skzima
Zato naproti se pilně staví


Počasí Kladno

Předpověď počasí