David Čížek: Nový trenér změnil atmosféru v týmu. Hraje se nám líp

Ve druhém poločase utkání s Neratovicemi převzal na hřišti kapitánskou pásku a tým dovedl k výhře. Záložník David Čížek patří v současné době k nejzkušenějším hráčům kladenského SK.

Nastoupil jste výjimečně na postu pravého beka. Měl jste hodně práce?
(usmívá se) Neratovice mě zklamaly. Na to, že k nám přijely jako první tým tabulky, nepředvedly vůbec nic nebezpečného. S jejich útočníky jsme moc práce neměli. Za vše hovoří jejich jediná pořádná střela na bránu. Sice z ní padl gól, ale my jsme byli lepší a výhru jsme si zasloužili. A na pravé straně obrany jsem zaskočil za zraněného Javorka. Dřív jsem na tomto postu hrával, takže to pro mě nebyl problém.

K vítězství jste za vyrovnaného stavu skóre zavelel dlouhým sólem a průnikem do vápna, kde vás musel soupeř zastavit za cenu faulu. Šel jste si pro penaltu?
Celý zápas mě to táhlo dopředu, až mě museli trenéři krotit. Pro penaltu jsem si původně nešel, ale byla úplně jasná, takže to nakonec dopadlo dobře...

Co se změnilo příchodem nového trenéra?
Je znát, že je z Kladna, že nás všechny zná. Atmosféru v týmu změnil hned k lepšímu. Všichni tři trenéři něco v životě odehráli a mají náš velký respekt. Hraje se nám líp...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí