Vyhrát v nastavení je nejlepší, soupeř pak nestačí vyrovnat...

SK Kladno vs. Dobříš 1:0 (0:0). Kladenské mužstvo drží v divizní skupině B čtvrtou příčku.

Když chtěl v 94. minutě sudí duel ukončit, míč se Dostálovým přičiněním zakutálel do brány a ruce domácích borců vyletěly vzhůru k nebi. Protivník zároveň s tím na znamení bezmoci popadal na trávník. Byla to totiž Dobříš, kdo měl závěr zápasu ve své moci. Na Pettíka se valil jeden útok „valibuků“ za druhým, zatímco na druhé straně se Kladno k přímému ohrožení brány dostávalo sporadicky. Čížkův přímý kop gólman vytlačil na roh a stejně bravurně si poradil s hlavičkou Rendly. To úvodních pětatřicet minut se hrál zcela jiný koncert. Ten dirigovali hráči v tmavě modrých dresech. Ovšem ani čtyři jejich vyložené šance v malém vápně gólem neskončily..
„Z naší strany to bylo utrápené a vyplatilo se hrát až do úplného konce. Celá soutěž vůbec není jednoduchá. Všechna mužstva umí hrát fotbal a záleží na tom, co jim dovolíme,“ uvedl po duelu trenér Jan Procházka. „Dát gól po devadesáté minutě je nejlepší. Soupeř pak nestačí vyrovnat...,“ dodal s úsměvem asistent trenéra Tomáš Procházka. Příští pátek hraje SK na hřišti Chomutova (18.30 hod.).

Sestava SK: Pettík – Borák, Rendla, Kolářský, Čížek, Balšánek, Růžička, Říha, Procházka, Šíma, Jeslínek (ve druhém poločase střídali Slabý za Procházku, Dostál za Jeslínka a Holub za Říhu).

Jan  Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí