Hostouň porazila Slavii a udělala důležitý krok k záchraně!

Sokol Hostouň vs. Slavia Praha B 1:0 (0:0).

Sokolové poprvé ve své historii hráli doma mistrovské utkání se zástupcem jednoho z nejslavnějších českých klubů. A hned si do ní zapsali zlatým písmem výhru! Přitom v ČFL patří rezerva Slavie k favoritům každého utkání. Ostatně před duelem v Hostouni pět utkání v řadě neprohrála.
Ale nyní narazila na houževnatého soupeře, který měl chuť hrát fotbal nahoru dolů. Hned v první minutě odvraceli hosté s velkým štěstím gólovku zelenobílých. Na konci svižného poločasu to bylo na takové šance jedna ku jedné. Gólman „sešívaných“ odcházel do šaten s čistým kontem jenom proto, že sudí proti slávistům neodpískal penaltu. Ale třeba by ji chytil...
Druhý poločas začal opět přehlídkou zahozených hostouňských šancí. Slávisté však postupně přebírali iniciativu i režii hry mezi vápny. Jen si přitom nepohlídali jeden z výpadů sokolů k jejich bráně. Zastavilo ho za cenu faulu v pokutovém území a tentokrát sudí penaltu písknul. Dočekal ji proměnil, čímž zavelel svým spoluhráčům čistit až do závěrečného hvizdu rozhodčího území před Pančevem.
Jestliže sokolové příští víkend vyhrají v Rakovníku, můžou sezonu ve třetí lize považovat za zachráněnou.
„Jsem rád, že na nás přišlo tolik diváků. Viděli, že se hráči rvali za Hostouň. Tým nám opravdu šlape. Prosím naše fanoušky, aby fandili hlasitěji, aby se nebáli ukázat emoce. Kluci si takové povzbuzování za své výkony v poslední době zaslouží. Přivezli jsme bod z Písku, porazili jsme Královák, Plzeň a teď Slavii. Chybí nám už jen to hlasité povzbuzování,“ usmívá se kouč Hostouně Dominik Rodinger.

Sestava Sokola: Pančev - Charvát, Štětka, Zahranychnyy, Neruda, Hucek, Freisinger, Miker, Januška, Fotr, Dočekal (ve druhém poločase střídali Pantič za Janušku, Vlasák za Fotra, Kubáň za Nerudu, Hájek za Dočekala, Barbara za Mikera).
Diváků: 300.

Jan Murárik

asokolfanda
Pro fotbalovou Hostouň byla přítomnost slavného S svátkem...

asokolteq
Hostouňský klub má ve svém areálu sportovní novinku - stůl pro TEQBALL. Za čtrnáct dnů budou na Sletišti
pořádat slavnostní turnaj Sportovní areály města Kladna


Počasí Kladno

Předpověď počasí