SK udolal Libiš za tři body

Kladenští fotbalisté si připsali první tři body na turnaji pražského Meteoru. V mrazu porazili Sokol Libiš 3:2 (1:0).

Týmy si duel odehrály v pozdním odpoledni za nepříjemného mrazu a téměř neproniknutelného smogu pod umělým osvětlením, jehož paprsky končily zhruba dva metry nad hřištěm… 

V brance místo Tesaře chytal dorostenec a vedl si jako starý mazák. S takovým přehledem totiž zneškodnil v úvodu utkání největší šanci soupeře, který se dostal do brejku. Více Kladenští v prvním poločase Sokolům nedovolili. Sami se pouštěli do nevídané kanonády. Nejprve Tóth výtečnou kolmicí vyslal na branku Boříka, ovšem tomu balon nesedl ideálně a branku přestřelil. Neproměnil ani další šanci, ale stejně se vedlo i po hlavičce Pechrovi. Gól do libišské sítě padl v závěru půle. Štoncner daleko za velkým vápnem poslal dělovku k tyči, tu gólman vyrazil, ovšem nabíhající Bořík hlavou akci ukončil.

V druhém poločase s přibývající tmou ubývala kvůli smogu viditelnost, a byť si třeba Tóth stěžoval, že téměř neviděl na míč, jeho výkon s blížícím se koncem zápasu stoupal. Než se ale dostal ke slovu, soupeř dvakrát po chybě ve středu hřiště Kladenským unikl a dvakrát skóroval. Když už to vypadalo, že Kladno stejně jako minulý týden prohraje jedna ku dvěma, naběhl si Tóth do vápna, kde od spoluhráčů dostal ideální přihrávku a z ostrého úhlu zavěsil. V závěru si na prudký centr naběhl do středu pokutového území Štoncner a svou buldočí urputností dostal balon za gólmanova záda. 

„Mně se zápas z naší strany líbil. Hráči mají za sebou tvrdou přípravu a teď se přes únavu dokázali vybičovat k otočení skóre v závěrečných minutách. Chválím je, že makali, jezdili po zadku a nic nevypustili. Dorostenec v bráně mi udělal velkou radost. Kladnu v něm roste slušný talent, asi největší od dob Tesaře. Rozhodl jsem se pravidelně je v turnaji střídat,“ chválil svůj tým trenér Ivan Pihávek.

Kladenští mají příští víkend v turnaji pauzu. Místo turnajového utkání sehrají příští sobotu (10.00 h.) přátelský zápas v Horních Měcholupech.

Branky SK: Bořík, Tóth, Štoncner

Sestava SK: Kleinmond – Kalina, Veselý, Pechr, Bartoš, Bořík, J. Proházka, Tóth, Štoncner, Borák, Nesládek (ve druhém poločase střídali T. Proházka, Růžička, Šíma a Putík za Kalinu, Procházku, Boráka a Nesládka).

Jan Murárik

skmladicky

Mladičký Kleinmond zachytal skvěle

sksmog

Přes smog se světlo z lamp na hřiště téměř nedostalo

sktrener

Trenér Pihávek byl s výkonem týmu spokojen


Počasí Kladno

Předpověď počasí