Most sestřelil Kroutil

Škoda, že na tenhle zápas nedorazilo víc lidí. Asi šedesátka přítomných totiž viděla devět branek! Kladenský SK přestřílel na severu Čech domácí Most 6:3 (2:0). 

Mostečtí sice od porážky s Hostouní posílili o tři hráče, ale na kvalitě jejich fotbalu to vidět příliš nebylo. Hrozili jen individuálními výpady po křídlech. V prvním poločase ohrozili Tesařovu branku dvakrát nepřesnou střelou, jednou kladenští obránci poslali míč těsně vedle. Kladenští dali okamžitě po zahájení zápasu najevo, kdo si do tabulky připíše tři body za výhru. 

Na domácího gólmana dotírali Nesládek, Šíma, Procházka a Kroutil. Ale ze hry se žádný z pokusů neujal. Dva góly padly až ze standardních situací. Před úvodní trefou nechali Kladenští zahrát trestný kop z pětadvaceti metrů Kroutila a ten se i s přispěním gólmana nemýlil. Druhou branku vstřelili hosté po rohovém kopu, když míč vrácený do pokutového území dostal za brankovou čáru Pechr.

Po změně stran se projevila výtečná kondice kladenských hráčů. Ti Mosteckým unikali, jak se jim zlíbilo. Nejkrásnější ze svých čtyř branek dal Kroutil dloubáčkem alá Poborský. Tři góly v kladenské síti byly důsledkem přílišné útočné snahy SK. Kladenský tým čeká v příštím zápase doma Rakovník (sobota, 10.15 h.).

"Hodně mě mrzí tři inkasované góly. Mám z toho fotbalu smíšené pocity. Odešla nám v závěru druhého poločasu koncentrace. Na druhé straně jsme mohli dát deset gólů. Jestliže chceme hrát o postup, nemůžeme dostávat zbytečné góly," uvedl po utkání trenér Ivan Pihávek.

Góly: Kroutil 3, Tóth, Pechr, Kalina (penalta)

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Pechr, Borák, Šíma, J. Procházka, Tóth, Štoncner, Kroutil, Nesládek (střídali v druhém poločase Bořík za Nesládka Růžička za Štoncnera). 

Jan Murárik

mostkroutiluv

Kroutilův trestňák právě zapadl za brankovou čáru

mostpechr

Pechr střílí druhou branku SK

mostpotreti

Po třetí brance domácích nevěřil trenér Pihávek svým očím...

mostsudi

Sudí řešil jednu roztržku, jinak byl klid


Počasí Kladno

Předpověď počasí