David Čížek: Fotbalovou kariéru chci ukončit v Kladně

V zimě se o něj přetahovaly kluby v divizi. Naposledy třetiligový hráč Litoměřicka a odchovanec kladenského SK musel nabídky ze zdravotních důvodů odmítat. Na fotbalový pažit se prý chystá až letos v létě. Chudobou ovšem nestrádá. Je spoluvlastníkem pracovní agentury a práce má prý někdy až moc. Tváří týdne je David Čížek (24).

Jak se v současné době máte?
Fotbal pořádně nehraju kvůli zranění druhý rok, ale zhruba stejnou dobu nám funguje pracovní agentura, práce je hodně, takže jsem spokojený. Už dávno jsem poznal, že se fotbalem nezajistím a jsem rád, že jsem zvolil správnou cestu. Daří se nám. 

Obrací se na vaši agenturu i fotbalisté?
Už se u nás na práci ptali, ale většinou to skončilo u toho, že by museli pracovat (směje se). Ale dveře jsme jim nezavřeli, kdykoli budou opravdu potřebovat sehnat zaměstnání, rád jim pomůžu. 

Práci lidem nesháníte pouze na Kladensku, ale po celé republice. Po kterých profesích je největší poptávka na trhu práce?
Okamžité uplatnění u nás najdou například kováři, zámečníci a svářeči. Když přijdou jednotliví žadatelé o práci, tak nejvíce poptávají posty skladníků nebo prodavačů.

Přemýšlíte o konci fotbalové kariéry?
Přemýšlel jsem o tom (usmívá se). Několik klubů mě kontaktovalo i z divize, ale všem jsem vzkázal, že když budu pokračovat, tak bych rád hrál opět za Kladno. V létě bych to rád v SK zkusil. Snad se mně podaří dohodnout s mým fotbalovým agentem. 

Vyplatil byste se z jeho práv na vás?
(směje se) Podle toho, kolik bych stál. Svou současnou hráčskou hodnotu neznám. Z Kladna mne agent před lety vykoupil za dvě stě tisíc a takovou cenu podle mého názoru nemám. Každopádně, nebude-li mne kotník zlobit, v létě začnu trénovat s míčem a pak se uvidí.

Vyberte příští Tvář týdne?
Výběr nechám na vás.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí