Dva góly Hostouni nestačily ani na bod

Pokud z divize skupiny B budou sestupovat čtyři týmy, je hostouňský Sokol mezi nimi, pokud půjdou dolů tři, pak má na čtrnáctou příčku ještě pořád slušný náskok. Pro větší klid musí každopádně Sokolové sbírat co nejvíce bodů i venku a ne prohrát, jako dnes na hřišti Meteoru Praha 2:3 (1:2). 

Kdyby v zápase padlo třeba patnáct branek, nikdo by se nemohl divit. Oba týmy předváděly pěkný svižný fotbal se spoustou šancí. Víc jich ale měli na kopačkách domácí, kteří ve druhém poločase třikrát zcela minuli prázdnou bránu a čtyřikrát jim radost z gólu na poslední chvíli překazil gólman Kudrna.

Diváci už v úvodních pětadvaceti minutách viděli tři přesné zásahy. První se trefili domácí po dobře zahrané standardní situaci a následné hlavičce pod břevno. Na druhé straně vyrovnal s chutí hrající Rouček, který vystihl váhání v obraně zelenobílých a získaný míč pohotově poslal do sítě. Jeho další pokus jen se štěstím pro Meteor už do sítě nezapadl. Pražané se opět ujali vedení, když sudí posoudil pád Fíčka přes Motlíkovu nohu jako faul.  "Dělal ´Zidanovku´a přitom do mě vrazil," komentoval situaci kapitán Sokola.

Po přestávce Hostouňští v dobrém herním projevu pokračovali a domácí více sázeli na rychlé přihrávky nabíhajícím útočníkům. Diváci viděli fotbal nahoru dolů. "Klidně to mohlo skončit osm sedm pro nás i pro ně," poznamenal lakonicky hostouňský Zachariáš, který v závěru zápasu trefil bombou břevno. 

Ještě když seděl na lavičce náhradníků, vyrovnal Rouček po parádní kombinaci s Novákem a Čurdou. Ovšem v té době se už na Kudrnu valil jeden útok za druhým. Z množství skutečně vyložených gólovek nezabránil proniknutí do sítě jenom jediné. Tlak Hostouně ke konci duelu oslabilo střídání Roučka. Jeho odchodem se otupil hrot, který do té doby domácí nepříjemně bodal. "Nás čekají klíčové domácí zápasy s Velvary, Chomutovem a Štětím," upozornil své hráče na klíčové období sezony šéf klubu Jiří Hondl. 

V divizních fotbalových kuloárech se tiše hovoří o tlaku Mostu a Štětí soutěž zachránit. Takovým tlaků lze vzdorovat jen střílením dostatečného počtu gólů do soupeřových sítí... Sokolové přivítají v okresním derby Velvary v neděli od pěti hodin odpoledne. 

Sestava Sokola: Kudrna - Boruta, Motlík, Burant, Hanuščík, Vašák, Novák, Marek, Čurda, Krndžija, Rouček (ve druhém poločase střídali Zeman za Roučka, Vlasatý za Borutu, Zachariáš za Krndžiju, L. Krupička za Čurdu a Šilhan za Vašáka).

Jan Murárik

meteorcurda

Čurda je faulován, rozhodčí mlčí...

meteorcurdamel

Čurda měl na kopačce vyrovnání, míč ale skončil mezi nohama domácího hráče...

meteorhralo

Hrálo se před krásnou starou dřevěnou tribunou

meteorzachariasova

Zachariášova bomba končí na břevnu...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí