Stíhání špičky neustalo. Kladenský SK přejel Úvaly

Fotbalový SK vyhrál na hřišti Úval 2:0 (0:0) a udržel kontakt s čelem divizní tabulky. Ve středu Kladenské čeká dohrávka v Českém Brodě.

Bez Kaliny, který je kvůli zlomenině ruky zřejmě měsíc mimo mistrovské zápasy, se Kladenští do svého soupeře pustili zostra. Zápasové tempo připomínalo zatím nejlepší výkon z úvodu jara v Souši. Úvaly se nedostaly k nebezpečnému zakončení a Tesař si dovolil hrát až třicet metrů od své branky! Domácí se v největší šanci ohrozit jeho čisté konto dostali jednou v druhém poločase, ale než stačil úvalský hráč zakončit, míč mu odkopl s přehledem hrající stoper Veselý. 

Nad druhé straně si gólman na vytížení určitě nestěžoval. Rukavice mu zahřál Štoncner, tyč otřel Kroutil. Po změně stran jen pádem pod nohy zabránil ve skórování Kafkovi i Kroutilovi. Úvaly ohromnému tlaku podlehly až v závěrečných minutách. Jeden z desítek míčů, které vnikaly do vápna, usměrnil k protější tyči Štocner. Vzápětí domácí vyrobili penaltu. Na puntík si balon postavil asistent trenéra a s chladnou hlavou rozvlnil síť. "Šel jsem ke konci do útoku s tím, že něco s bráchou vedle sebe vymyslíme a snad se nám to trochu povedlo (směje se). Ve středu jedeme do Českého Brodu, který bude mnohem těžším soupeřem. Přesto si myslím, že i tam máme na vítězství," uvedl Tomáš Procházka. 

Sestava SK: Tesař - Rada, Pechr, Veselý, Borák, Štoncner, J. Procházka, Růžička, Tóth, Šíma, Kroutil (střídali ve druhém poločase Procházka za Kroutila, Bořík za Šímu, Kafka za Tótha).

Diváků: 130

Jan Murárik

uvalykladenska

Kladenská radost, úvalský smutek

uvalystocner

Štoncner poslal Kladno do vedení

uvalytesar

Tesař je sběratel čistých kont...

uvalyvuvalech

V Úvalech nemohli chybět skalní fanoušci Kladna


Počasí Kladno

Předpověď počasí