S Nymburkem si Kladno poradilo

Bývalý lídr divizní tabulky skupiny B Nymburk prohrál na hřišti Kladna 1:2 po penaltovém rozstřelu (0:0). Čtyři kola před koncem sezony má kladenský SK stále velkou šanci obsadit třetí místo a doufat, že mu bude při shodě okolností nabídnuta třetí fotbalová soutěž. Přímý postup je už jen v teoretické rovině.

Přitom Kladenští v závěru jara předvádějí směrem k soupeřově brance líbivý fotbal. Horší podívaná je směrem do jejich zadních řad po ztrátě míče v předních liniích. Z takové také padnul vedoucí gól zápasu. Domácí přišli v útoku dlouhým držením míče o možnost účinně zakončit, hosté založili rychlý protiútok, který skončil po sólu od půlky hřiště přesnou střelou k Tesařově levé tyči. 

Fanoušci Kladna ale tentokrát beznaději nepropadli. Viděli totiž, že Kladno je schopné soupeře třeba i v posledních vteřinách srazit do kolen. Před gólem už tleskali Kroutilově střele nebo Kafkově pokusu. Trenér Pihávek v druhém poločase chytře tuto dvojici posílil ještě o Nesládka, který se jeho důvěře odvděčil vyrovnávací brankou. 

"Diváci museli uznat, že jsme byli lepší. Škoda, že to stačilo jen na dva body," povzdychl si stoper Jiří Veselý. Příští utkání sehrají Kladenští na hřišti pražského Meteoru (neděle 10.15 h.).

Sestava Kladna: Tesař - Rada, Veselý, Pechr, Borák, Šíma, J. Procházka, Růžička, Štoncner, Kroutil, Kafka (střídali v druhém poločase: Nesládek za Růžičku, T. Procházka za Kroutila).

Diváků: 200

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí