Fotbalista Filip Suchý dal přednost práci

Talentovaný fotbalista Filip Suchý (21) od nové sezony opět oblékne dres kladenského SK. Tu uplynulou strávil v třetiligových Litoměřicích. K návratu o soutěž níž a do svého rodného klubu se podle svých slov rozhodl po zvážení všech pro a proti fotbalové profesionální kariéry. Dá raději přednost pracovní jistotě před sportovní nejistotou. 

Začínáte novou etapu ve fotbalové kariéře?
Nevím, jestli je to nová fotbalová etapa, každopádně začínám novou životní etapu (usmívá se). Našel jsem si práci v Ruzyni, od července nastupuji jako bachař. Zkoušky mám za sebou, psychotesty jsem udělal (směje se).

Před rokem jste šel o soutěž výš, co vám za ten rok třetí liga o vás napověděla?
Že je velmi vyrovnaná, mnohem víc než divize, že musíte vyhrávat hlavně domácí zápasy, a že ji můžu hrát. V Litoměřicích jsem si na nic nemohl stěžovat, ale rozhodl jsem se pro profesní kariéru a na fotbal už nebudu mít tolik času. Časově bych vyšší fotbalovou soutěž nezvládal. Za Litoměřice jsem odehrál téměř všechny zápasy a teď nasbírané zkušenosti „prodám“ v Kladně. 

Kdybyste se rozhodl věnovat všechno profesionálnímu fotbalu, myslíte, že by o vás měla zájem druhá nebo první liga?
Nějaké náznaky zájmu z druhé ligy prý byly, ale pro mě je to nyní uzavřené, nemá cenu o tom přemýšlet (usmívá se). Fotbal by mě většinu života stejně neživil. Chci mít stálou práci a teprve vedle ní dát fotbalu maximum zbylého času.

Pokud vám čas dovolil, sledoval jste osobně zápasy SK. Jaký byl rozdíl mezi mužstvem, které jste opouštěl a tím, které nyní končí sezonu?
Největší rozdíl je v počtu dorostenců, kteří se v týmu za ten rok zabydleli. Škoda jen, že tým nenavázal na dobrý podzim, jaro už bylo horší, což je stálo postup do třetí ligy. Ten bych rád v dresu Kladna jednou zažil. Kladenský fotbal svým zázemím, stadionem, městem a mládeží patří do druhé ligy. 

Jan Murárik

Foto: archiv JS

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí