Postup, memoriál, výročí. V Hostouni měl včera fotbal svátek

Na hřišti fotbalové Hostouně se v sobotu slavilo od rána do noci. Důvodem juchání byla výročí založení místního fotbalového klubu (90) a Sokola (110), postup hostouňského "béčka" do I. B třídy a k tomu se hrál tradiční Memoriál Jirky Kukelky.

Memoriál předčasně zesnulého gólmana Sokola ovládli domácí borci, když rozesmutnili porážkami Hřebeč 5:2, Lokomotivu Hostouň 6:3 a Jeneč 4:1. Po nich obsadila trávník v rámci turnaje Hostouň Children Fotball Cup mládež. Na konci bojů se hostouňští kluci museli sklonit před uměním rivalů z kladenského SK, ovšem v tabulce za sebou nechali soupeře z Dobřichovic a Unhoště.

Tahákem fotbalových oslav se ovšem stal duel hostouňského výběru s týmem legendárního českého kanonýra Horsta Siegla. I když majitel týmu dal před Sokolem přednost exhibici v Monaku, po zeleném pažitu divizního celku popobíhala fotbalová esa minulosti v podobě Jana Bergera, Jana Fialy, Lumíra Mistra, Petra Rady či Tomáše Skuhravého. Smírný výsledek 6:6 nikoho nezklamal. 

"Já ty kluky obdivuju, Vždyť jim  je šedesát nebo jim na šedesátku táhne a v tom věku já už bych takhle nehrál. Bylo znát, že je už všechno bolí a mnohým se při rozeběhnutí podlomila kolena," usmíval se bývalý hráč Sparty Jan Jiras (69). 

"Je to parádní pocit, ocitnout se v jednom zápase vedle takových legend," pochvaloval si záložník Sokola Dan Novák. 

"Ti kluci to mají pořád v nohách. I když vám jejich rychlost vlasy nerozcuchá, je fotbalově stále co obdivovat," vysekl poklonu útočník Jaromír Šilhan.

"Na vrchol dne sice nepřišlo tolik diváků, kolik jsme čekali, přesto jsme spokojení, protože v pokladně klubu nechalo své peníze přes šest set lidí," doplnil předseda klubu Jiří Hondl. 

Jan Murárik

Foto: Luke Miner (2x)

memofotbalovy

Fotbalový taneček se soupeřem předvádí Jakub Hanuščík

memojidla

Jídla i pití bylo jak o posvícení...

memolegenda

Legenda Dukly Jan Fiala

memolumir

Lumír Mistr (bez dresu) motal kdysi hlavy hráčům Barcelony

memomali

Malí Sokolové ještě SK v tabulce nepřeskočili

memopetr

Petr Rada prý zvažuje umělé koleno

memotihle

Tihle fanoušci pamatují, když se současní veteráni hostouňského fotbalu narodili

memotomas

Tomáš Skuhravý stále dělá starosti obráncům

memovmemori

V memoriálu byl Sokolům oporou útočník Šilhan (v zeleném)

memooslavy

Oslavy výročí i postupu béčka završil ohňostroj


Počasí Kladno

Předpověď počasí