Gólman Švejda: V Kladně jsem nevěděl, na čem jsem

Do SK se z Teplic vrátil v pravý čas. Kladenský klub potřebuje dva vyrovnané gólmany jako sůl, a tak se zdálo, že letním příchodem Radima Švejdy (20) je problém vyřešený. Není. Kladenská naděje je pryč. Fotbalové Neratovice přišly s jasnou nabídkou jedničky mezi tyčemi.

Proč jste dal přednost soupeři z Neratovic před kariérou v SK?
Protože jsem tři týdny jezdil do Kladna na tréninky i přípravné zápasy zadarmo, snažil jsem se a nikdo mi nebyl schopný říct, jestli se mnou počítají, a když, tak na jaký post, jestli jedničky, nebo dvojky. Do toho se ozvaly Neratovice s konkrétní nabídkou a šel jsem tam na přestup. Bylo to bez nejmenších potíží, protože, jak mi řekli v Neratovicích, mají s Kladnem velmi dobré vztahy. Ještě než jsem na přestup kývl, ptal jsem se v SK, jestli chtějí, abych zůstal a nikdo mi nebyl schopný říct ano, nebo ne. 

Ani trenéři?
Trenér Pihávek, pod kterým jsem přípravu začínal, i pan Novák, mi řekli, že si musím místo vybojovat. Než jsem se do Kladna vrátil, volali mi, že se mnou určitě počítají, že nemohou v sezoně sázet jenom na jednoho brankáře. Když jsem neviděl jistotu, požádal jsem o uvolnění do Neratovic, kde mi rovnou nabídli místo jedničky. Nechtěl jsem riskovat, že se v Kladně nedostanu do brány vůbec a ztratím velkou část sezony.

Jak se vám chytá v novém klubu?
Jsem nadmíru spokojený. Jednání se mnou byla konkrétní. Hned jsem věděl, na čem jsem. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí