Vlasatý se loučí s Hostouní

Přišel do Hostouně, aby jí pomohl k postupu do divize, zůstal, aby jí pomohl zachránit, a nyní odchází, aby to samé vykonal ve Lhotě, odkud se do Sokola před dvěma roky vypravil. Obránce Tomáš „Sása“ Vlasatý (38) za Hostouň odehrál minulou neděli poslední zápas v divizi. 

Co vás vedlo k tak náhlému rozhodnutí ukončit divizní kariéru hned na začátku sezony?
Rozhodnutí má více důvodů než jenom můj věk. Za prvé už opravdu nemůžu a za druhé jsem soudný. Jsem šťastný, že jsem si mohl aspoň chvíli zahrát naposledy za Hostouň první letošní kolo. Byl to fantastický zápas s vítězným koncem. Když si promítnu spoluhráče, stále mám před očima výborný výkon Hájka, skvělou hru Kabeleho s Markem, nepoznával jsem Hanuščíka, který dělal dokonce i skluzy a nejlepší byl Novák. Vzadu to vítězství kluci v čele s Burantem a Kudrnou suverénně udrželi. Vážím si předsedy klubu pana Hondla a budu jen rád, když místo mě koupí dva mladé perspektivní kluky. Stavěl bych tým kolem Marka. Znám ho ještě z dob, kdy jsme společně dřeli pod Koubkem a z jeho metod žije  naše generace dodnes. Nevím, jak dalece hrály roli vypsané prémie za výhru nad Motorletem, ale pokud bude Hostouň hrát většinu sezony tak, jako v druhém poločase, budou všichni nadmíru spokojení. 

Opravdu to ještě v dresu Sokola nezkusíte?
Za roky v Hostouni předně děkuji své manželce Barboře, která mně umožnila na úkor rodiny i dětí hrát v tak pozdním fotbalovém věku vyšší soutěž. Za podporu jsem taky vděčný rodičům, kteří nevynechali jediný můj zápas a skvělým, hostouňským fanouškům. Ti nás podporují mohutně i venku. V Sokole je skvělé vedení klubu, hrál jsem s báječnou partou spoluhráčů pod výbornými trenéry. Konec. 

Když jste přicházel ze Lhoty, jaký jste měl v Hostouni cíl?
Přišel jsem, abych pomohl vykopat divizi. To se povedlo a pak jsem ještě rád zůstal a pomáhal ji zachránit. Tím moje mise skončila. 

S jakým cílem se do Lhoty vracíte?
Opět zachránit soutěž (usmívá se). Hlavně budu mít více času na rodinu, která mě potřebuje, na práci a na rekonstrukci domu, kterou potřebuji dokončit.

Jan Murárik

vlasatysetesi

Vlasatý se těší, že bude mít více času na rodinu


Počasí Kladno

Předpověď počasí