V prvním týmu SK začíná třetí sezonu. A fanoušci si pomalu zvykají, že ze sezony má excelentní zatím jen jednu její polovinu. Vypadá to, že v téhle právě nyní takovou prožívá. Útočník Radovan Kroutil (20) má na střeleckém kontě po třetím kole tři branky a několik gólových asistencí. Až to vypadá, že tři výhry SK stály hlavně na jeho výkonech. 

Patří i podle vás tenhle podzim k těm lepším, kdy se výrazně zapisujete do dění v divizi?
Vypadá to tak (směje se). Je fakt, že v minulé sezoně jsem měl dobré jaro, ale podzim nic moc. Hlavní ale je, že vyhráváme!

V České Lípě jste vstřelil dvě branky a na tu třetí jste nahrál, minulou sobotu jste gólem a přihrávkou pomohl porazit Hrobce. Byli to slabší soupeři, kteří vám umožnili takhle vyniknout, nebo patřili mezi silné týmy a vy jste se na body nadřeli?
V naší divizní skupině je každý soupeř kvalitní. V Lípě jsme odehráli zatím nejtěžší zápas proti opravdu velmi silnému týmu a vyhráli jsme i díky dvěma slepeným gólům. Hrobce se proti nám snažily hrát fotbal a za to jsme je trestali (usmívá se). Nehráli zle, ale nechali nás chodit do otevřené obrany. Nikdo by se nemohl divit, kdybychom po půli vedli o čtyři branky. 

Kupodivu oproti minulým sezonám poměrně často nahráváte do gólových šancí, místo toho, abyste si sám zvýšil střelecké konto...
Hraju pro celý tým, takže rád přihraju spoluhráči, o kterém jsem přesvědčený, že stojí v lepší pozici na vstřelení gólu než já. Všem nám jde o co nejlepší výsledek a postup!

O postupu jste hovořili také loni, ale pak jste jaro nezvládli...
Na jaře jsme z různých důvodů ztratili motivaci. Ke konci jsme si už jen chodili zahrát fotbal, ale teď už zase chceme jen vyhrávat a bojovat za Kladno. 

Po jarní části se o vás často mluvilo v souvislosti s odchodem do vyšší soutěže i v souvislosti se zdravotními problémy. Jak to v obou směrech nyní s vámi vypadá?
Nabídky na zkoušky ve vyšších soutěžích jsem odmítl a zdraví už mám v pořádku, na přestup jsem se ještě necítil. Přiznávám, že mě láká třetí liga. 

Kdysi jste říkal něco o první lize...
(usmívá se) Dospěl jsem k tomu, že musím každý den na sobě fotbalově dřít. Na svou šanci pokorně čekám.

Zítra jedete do Rakovníka. Co o jeho mužstvu víte?
Vím to, že musíme získat body. O soupeře se nezajímám. Rozlišuju je jen na hřišti podle barvy dresů. Je mi jedno, proti komu nastoupím, vždycky chci dát co nejvíc gólů a pomoct svému týmu. 

Jan Murárik

tabulekladno