Novo zvládlo i druhé derby

Novo Kladno nastoupilo na svém hřišti k druhému derby za sebou. Tentokrát to bylo super derby se sousedním Slovanem. Zatím co před týdnem v derby se Švermovem byli mírným favoritem hosté, což  nepotvrdili, tentokrát byli jasným favoritem domácí. NOVO KLADNO-SLOVAN KLADNO 5:0 (1:0).     

 

Slovan byl nucen nastoupit bez dvou klíčových hráčů Střely a Ráce, kteří byli minulé kolo vyloučeni (Rác vyfasoval 9 týdnů trestu za urážky rozhodčího), což na se jeho hře nutně projevilo. Přesto zásluhou bojovnosti byl Novu téměř vyrovnaným soupeřem. Útočníci domácích se proti dobře pracující obraně Slovanu v čele se skvělým brankářem Macíkem ne a ne prosadit, až přišla 29. minuta a dorostenec Jelínek po vyšachování obrany konečně poslal Novo do vedení. A za tohoto stavu se šlo do kabin.
Druhý poločas začalo Novo náporem, v 53. minutě Jung povodil obranu, aby se nakonec jeho střela odrazila od břevna těsně před brankovou čáru. To již Novo mělo hru zcela ve své moci a o čtyři minuty později po zpětné přihrávce Jung zvýšil na 2:0. V 65. minutě to bylo již 3:0, když se podruhé trefil Jelínek. Sympatické od hráčů Slovanu bylo, že ani za takto nepříznivého vývoje nerezignovali a bojovali ze všech sil. Pozorná obrana Nova však pár pokusů o ohrožení své brány lehce odvrátila a v 76. minutě střídající "černá perla" Bodmas technickou střelou zvýšil na 4:0. Závěr zápasu již probíhal zcela v režii Nova a účet šest minut před koncem uzavřel na 5:0 kdo jiný nežli Jung.
Obsazovací úsek OFS se opět vyznamenal a derby obsadil jedněmi z nejlepších rozhodčích, bezchybným Svobodou,  jemuž taktéž bezchybně asistovali Stádník a Sandev. Všichni tři měli lví podíl na tom, že derby proběhlo bez problémů. V tom jim ovšem pomohla i obě družstva bojovným, ale korektním vystoupením, takže více než stovka diváků odcházela ku svátečnímu obědu potěšena pěkným sportovním zážitkem                                       

NOVO: Hájek - Packa, Šromovský, Bureš (62. min. Bodmas), Horský, Hovorka (79. min. Kirpal), Marjánko, Jung (86. min. Vosmík), Sikora, Kříček, Jelínek (66. min. Filip), trenér: Jung st.

SLOVAN: Macík - Pavlosek, Kičák, Krupička, Pulec, Hvězda, Švehla, Šícha, Vondra (87. min. Dvorovčík), Baláž (60. min. Kučera), Bělohlávek, trenér: Valta

- frč -

derby


Počasí Kladno

Předpověď počasí