Trenér Pejša: Neratovice by už u nás mohly padnout

Zítra dopoledne (10.15 h.) se na hřišti SK utká v divizním duelu Kladno s Neratovicemi. Kladenští v posledním kole vyhráli na penalty v Novém Boru, Neratovičtí doma porazili Motorlet. V tabulce mají Neratovičtí na prvním místě před čtvrtým Kladnem čtyřbodový náskok. Zeptali jsme se trenéra SK Jana Pejši, jak na soupeře zbrojí.

Kvůli marodce či pracovním záležitostem jste v posledních zápasech měl problém dát dohromady silnou základní jedenáctku. Jste na tom před utkání s lídrem tabulky lépe?
Nic zásadního, co do počtu hráčů základní sestavy, se nezměnilo. Situace se v posledních dnech příliš nezměnila. Na lavičce bychom měli mít čtyři hráče do pole a v bráně opět Tesaře. 

Je zápas s Neratovicemi v téhle fázi sezony hodně důležitý, nebo až takovou váhu pro SK nemá?
Důležitý je pro nás každý zápas, zvláště tento, pokud se chceme udržet v dohledu čela tabulky. 

Co o soupeři víte, jak ho máte přečteného?
Některé jejich zápasy jsem viděl a působí na mě kompaktním dojmem. Jejich výhoda je, že od začátku sezony se jim daří hrát se stabilní sestavou. Vezou se na vítězné vlně. Potvrzují jen má slova před sezonou, kdy jsem říkal, že vždycky někdo vyskočí a je nějaký čas nahoře. Neratovice mě tím nepřekvapily, i když se o nich v souvislosti s čelem tabulky moc nemluvilo. Doufám, že je z té vlny v Kladně sundáme (usmívá se).

V čem jsou nejsilnější?
Ve své komplexnosti. Dokážou čekat na svou šanci a proměnit ji. Výrazné fotbalové individuality mezi sebou nemají. 

Může být výhodu SK, že za Neratovice chytá exkladenský Švejda, kterého znáte?
To za výhodu považovat nelze. S námi byl chvilku. Váhu tomu, že za ně chytá, nepřikládám.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí