Dohrávka dvanáctého kola divize skupiny B dopadla podle očekávání. Favorizovaná Hostouň v azylu na rynholecké umělé trávě porazila Louny 3:1 (2:0).

Trenér Hašek správně odhadl, že jeho svěřencům kvalitní umělka svědčí více než podzimní těžký trávník. "Děkujeme Rynholeckým za vynikající podmínky pro fotbal," chválil azyl předseda Sokola Jiří Hondl.

Byť v dešti a mírné mlze, Sokolové úvodních dvacet minut předváděli výborný fotbal. Na jejich kopačkách se míč nezastavil a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Však se také téměř celou tu dobu nedostali za půlící čáru. Pettíka v hostouňské bráně ohrozili nanejvýš ze dvou standardních situací, ale ani ty nebyly nebezpečné. 

Tempo domácích určoval neúnavný Marek. Jestliže jste si kapitána Sokolů chvíli zafixovali na jedné straně hřiště, pak v dalších minutách tvořil hru na opačné straně. A lhostejno, jestli s tím začal od stoperů nebo pod hrotem útoku, na kterém skvěle operoval Tichý. "Nechtěli jsme ani tak tímhle tahem zaskočit soupeře, jako spíše vyřešit jeden z mnoha uvolněných postů po zraněných hráčích. Vsadili jsme na Ticháčka a ten nám důvěru oplatil gólem," konstatoval spokojený kouč Zdeněk Hašek. Tichý před gólem zaběhl na uličku mezi obránce a míč ve vápně jen lehce posunul podél gólmana. Druhou branku přidal perfektně utaženou střelou z pětadvaceti metrů Mach. 

Po návratu z kabin si Sokolové vzali k údivu svých fanoušků oddechový čas. Dobrých třicet minut se nemohli dostat do své hry a pustili hosty do snížení skóre. Od té doby se daly šiky Sokolů znovu do pohybu a znovu za tím byl kapitán Marek. Po dvou zahozených tutovkách Tichého poslal hlavou do sítě pojistku Gajecký. 

"Ze hry jsme vypadli akorát na začátku druhého poločasu, poté, co se nám nepodařilo dát na tři nula. Zbytečně jsme se dostali pod tlak. Teď máme čtyři dny na to, abychom  dali dohromady sestavu na Meteor, ale třeba Tichý si zaslouží znovu hrát na hrotu. Jsou jiné posty, které řešíme," doplnil trenér Hašek. 

V neděli hostí Hostouň na svém hřišti Meteor (14.00).

Sestava Sokola: Pettík - Charvát, Trapp, Hanuščík (v prvním poločase střídal Viduna), Vašák, Marek, Gajecký, Hájek, Novák, Mach, Tichý (v druhém poločase střídali Trnka za Macha, Dukát za Gajeckého, Hofman za Vašáka, Krupička za Hájka).

Diváků: 120

Nejlepší Sokol podle VK: Marek

Jan Murárik

umelkajako

Jako kdyby Sokol už neměl dost zraněných hráčů, na začátku utkání k nim přibyl Hanuščík