Novo nasázelo sedm branek

V posledním podzimním utkání přivítal na svém hřišti Novoměstský Kladno Viktorii Černuc. Novu se doma většinou daří, kdežto Viktorie se krčí u dna tabulky, takže se očekával jednoznačný průběh. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO - VIKTORIE ČERNUC 7:2 (3:1).

Začátek zápasu odpovídal prognózám, Novo na soupeře vletělo jako tornádo a již ve třetí minutě se radovalo, když jej do vedení poslal Fišer. Pokračovalo dále v náporu, ale zakončovalo nepřesně, nebo byl na místě brankář Viktorin. Hosté se také začali osmělovat a v 21. minutě zahrával z levé strany Válek přímý kop a pěkný oblouček k všeobecnému zděšení domácích skončil v horním rohu Hájkovi brány. Brankář Hájek se červenal, umístěnou, ale lehkou střelu evidentně podcenil. Povzbuzení hosté vyrovnali hru a Novo náhle nevědělo, jak dál. Naštěstí pro něj ve 34. minutě obrana hostů zbytečně faulovala v pokutovém území a nařízený pokutový kop Jung s přehledem proměnil. To posadilo domácí opět na koně a otěže již do konce zápasu nepustili z rukou. Hned ve 37. minutě Jakoubek zvýšil na 3:1 a za tři minuty domácí opět kopali pokutový kop za faul. Jenže tentokrát Hovorka na brankáře nevyzrál. I tak domácí odcházeli na přestávku spokojeni. Za zmínku stojí ještě trestňák černuckého Maršouna, který v 35. minutě olízl břevno.

Druhý poločas zahájili domácí opět náporem, jenž jim tentokrát vydržel až do závěrečného hvizdu. Ve 49. minutě Jelínek po vyšachování obrany dával na 4:1 a za čtyři minuty podobně skóroval Jung - 5:1. Novo bylo k nezastavení, v 65. minutě Jelínek zvýšil již na 6:1. Nyní také konečně přišli ke slovu hosté, když v 76. minutě Maršoun vystihl špatnou rozehrávku domácích beků, sám před brankářem nezaváhal a korigoval na 6:2. U Černuckých bylo sympatické, že i když evidentně na domácí nestačili, stále bojovali a nesnížili se k záludné hře ani k hádkám s rozhodčím, jak bývá v podobných situací zvykem.V 82. minutě účet zápasu uzavřel - kdo jiný - než Standa Jung, jasně nejlepší hráč na hřišti, jenž mimo hattricku ještě svými průniky přiváděl hostující obránce k zoufalství a spoluhráčům předkládal před bránu míče jak na stříbrném podnose. Bohužel, většina těchto přihrávek zůstala nevyužita, jinak by soupeř odjel s dvouciferným debaklem.

Zápas bezchybně odřídil mladý rozhodčí Gerhard, synovec předsedy OFS a ligového rozhodčího Petra Blažeje, se zkušenými asistenty Svobodu a Dachovským. Úlohu však měli ulehčenu příkladným vystupováním obou soupeřů. Zajímavý zápas, ve kterém se bylo stále na co dívat, sledovalo 25 diváků, mezi kterými byli i příznivci hostů, i když se jejich mužstvu momentálně nedaří.

NOVO: Hájek - Filip, Kříček, Šromovský, Jakoubek, Hovorka (75. min. Bodmas), Fišer, Sikora, Kovařík, Jung, Jelínek (62. min. Horský). Tren.: Jung star.

ČERNUC: Viktorin - Kluka, Dráb, Hájek, Červášek, Satran, Šroubek, Maršoun, Válek, Mihula, Marcin (62. min. Enický). Tren.: Drobný

- frč -

    

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí