Hostouň myslela v Souši na bod

Baník Souš porazil Sokoly z Hostouně 2:1 (1:0). Přes porážku sahali hosté v druhém poločase po prodloužení utkání. 

Ovšem do třicáté minuty měli domácí na kontě sedm střel na bránu a jen forma Pettíka a štěstí na straně hostí nepřidaly na skóre více gólů než jeden. Padl z dorážky, když hostouňský gólman předtím vyrazil prudkou střelu Baníkovců. Hosté v prvním poločase neohrozili branku Souše ani ze standardních situací. 

Po změně stran se hra téměř otočila. Domácí vyslali na Pettíka dvě nebezpečné střely, jinak je Sokolové ke své bráně téměř nepustili. A v 74. minutě hosté sami udeřil, když vyrovnali po třech dotecích s míčem. Kabele vyslal na křídlo Macha a z jeho kopačky přistál míč Hájkovi ideálně na čele. Leč v 80. minutě bylo v řadách Sokola po radosti. Obrana zapomněla na volné křídlo a domácí znovu vedli. Dvě minuty před koncem v dobré pozici přestřelil Hájek, čímž napsal definitivní tečku nadějím na vyrovnání a případný penaltový rozstřel. Hostouň s 29 body zůstala bod za svým podzimním cílem. 

"Za první poločas si domácí zasloužili vést pět nula. V druhém se obraz hry změnil a zase jsme si my zasloužili odvézt ze Souše minimálně bod," konstatoval trenér Sokola Zdeněk Hašek.

Sestava Sokola: Pettík - Vašák, Krupička, Viduna, Marek, Charvát, Kabele; Hájek, Novák, Trnka, Tichý. V druhém poločase střídali: Mach, Gibilov, Dukát a Podobský za Trnku, Tichého, Vašáka a Krupičku.

Diváků: 70

Nejlepší Sokolové podle VK: Pettík, Marek, Novák

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí