Hostouňské nesestřelil ani Rakovník

Fotbalová Hostouň pokračuje v zimní přípravě ve vítězném tažení. Na umělé trávě v Rynholci porazila divizní SK Rakovník 3:1 (0:1).

Sokolové v sestavě s nováčkem Valerijem z Běloruska (zkouška avizované ukrajinské posily se neuskutečnila, pozn. red.) nezachytili začátek utkání a Rakovničtí jejich ospalý fotbal ve třetí minutě potrestali nejlepším možným způsobem. Předváděli pohyblivý fotbal s vysokým presinkem a po ztrátě balonu zataženou obranou.

Ovšem na tu Sokolové našli recept. Gajecký s Hájkem v ní našli mezery, a pokud se dostanou tváří v tvář gólmanovi, málokdy se mýlí. Třetí zásah těsně před koncem utkání přidal výtečný Trapp.

"Dominovali jsme na míči, ale na rozdíl od předchozích zápasů jsme se tolik nedostávali k zakončení. V přípravě jsme zvyklí vytvářet si v prvním poločase tři čtyři gólovky a to dneska nebylo. Chyběla nám trpělivost. Proti takovému soupeři si musíme vytvářet situace dva na jednoho v křídelním prostoru a z toho se dostávat do šancí. Neměli jsme tentokrát ani odražené balony, které jsme nechávali propadat do prázdna. Kvůli tomu jsme si nevytvořili obvyklý tlak. Přesto jsme to v druhé půli zlomili, za což jsem rád. Co se týká Valerije, přišel v minulých dnech a dnes s námi hrál poprvé. Záleží na vedení, jestli ho podepíše. My trenéři o něj stojíme. Je silný na míči i do kombinace," uvedl pro Vaše Kladno trenér Zdeněk Hašek.

"Na začátku zápasu jsme zaslouženě prohrávali, Rakovník byl lepší. V druhém poločase se to otočilo. Líbily se mi výkony Trappa a Marka, Hájek střílí každý zápas minimálně jeden gól. Projev týmu je velmi dobrý," hodnotil utkání věrný fanoušek Jan Jiras. 

Rezerva Hostouně doplněná o hráče áčka poté prohrála s Lhotou 2:4.

Sestava Sokola: Kudrna (Pettík) - Krndžija, Trapp, Viduna, Stojka - Kabele, Věchtík, Marek, Kolmistr - Gajecký, Hájek (střídali Valerij a Vašák).

Góly Sokola: Gajecký, Hájek, Trapp

Jan Murárik

rakogajecky

Gajecký s Hájkem (zleva), to je gólová jistota

rakoovaler

O Valerije trenéři stojí


Počasí Kladno

Předpověď počasí