Hostouni bod z Motorletu vyhovuje

Divizní jaro odstartoval hostouňský Sokol ziskem bodu na hřišti pražského Motorletu. Po remíze 1:1 (1:0) zvládli domácí penaltový rozstřel. 

Sotva se obě mužstva na hřišti rozkoukala, rozhodčí na půlce hřiště odpustil domácím faul, Sokolové přestali na okamžik hrát a Motorlet zaváhání potrestal. Vzápětí Pettík zneškodnil další gólovku. Teprve po minutě hrůzy začali Sokolové útočit. Kolmistr se prodral až před gólmana, ale tisíciprocentní tutovku poslal vedle tyče. Markův centr v malém vápně chvíli poté prošel nepovšimnut podél prázdné branky. Ke spalovačům šancí se přidal Kulhavý, který prokličkoval před gólmana, ale míč poslal jenom do jeho hrudi. Toho vzápětí napodobil Patarocha, avšak správný okamžik k zakončení prováhal. Motorlet se dostal pouze k symbolickým střelám, s kterými si Pettík poradil.

Pokyn pro druhý poločas zněl v hostouňské kabině jasně - dostat hned domácí pod tlak. Kulhavý ani Kolmistr ale v samotném úvodu druhé půle velkè příležitosti nevyužili. Zato na druhé straně měla obrana stále více práce s odvracením domácích nájezdů. Pettík s celou obranou najednou nevěděli, kam dřív skočit. Dva góly odvrátily tyče hostouňské branky. Většina šancí Motorletu se rodily z nepřesných přihrávek hostů. Klid do jejich zadních řad vnesl až střídající Motlik. Po jeho příchodu opět ožili Kulhavý s Kolmistrem. Po jednom z Kolmistrových centrů skončil míč v síti. Vyrovnání vlilo do Sokolů živou vodu. Odměnou za bojovnost mohl být vítězný gól Trappa, kdyby v poslední vteřině před prázdnou brankou zvolil jiné zakončení... V penaltovém rozstřelu přiklonili Štěstěnu na svou stranu domácí. Hostouň sehraje příští neděli druhé jarní kolo s Chomutovem na umělém povrchu v Rynholci.

"Na Motorletu se nevyhrává i v plné sestavě, natož s takovou marodkou, s jakou se potýkáme my. S bodem jsme spokojení. Ještě devět bodů a jsme zachránění," uvedl po utkání předseda Sokola Jiří Hondl. "Ukázali jsme kvalitu, byli jsme silní na míči a nezlomil nás rychlý gól," doplnil spokojený kapitán Tomáš Marek. "Motorlet přes zimu posílil a věděli jsme, že má zkušenější mužstvo. První poločas jsme až na zbytečně inkasovaný gól hráli dobře. Kvůli absenci dvou vysokých útočníků nám chyběl jejich důraz před brankou. Přesto se náš herní výkon blížil tomu, co bychom si od mužstva představovali. Musím hráče pochválit," dodal trenér Zdeněk Hašek. 

Hostouň: Pettík - Krndžija, Hanuščík, Trapp, Charvát, Kulhavý, Věchtík, Marek, Patarocha, Kolmistr, Kabele (střídali: Vašák místo Věchtíka, Motlík za Hanuščíka, Slanina za Charváta).

Jan Murárik

motorkulhavy

Kulhavý svůj průnik neproměnil...

motorrozhodci

Rozhodčí stál u faulu na Marka, přesto jeho píšťalka zůstala tichá...

motorvtomto

V tomto okamžiku míří míč od Kolmistra do branky

motorzmar

Zmar Sokolů z neproměněné šance vteřinu před koncem zápasu


Počasí Kladno

Předpověď počasí