Kanonýrka Nikol Marešková: Očekává se od nás tvrdá práce

Nikol Marešková je nejlepší střelkyně divizního ženského týmu TJ Baník Švermov a celkově druhá nejlepší kanonýrka celé divize. Fotbalistka poskytla Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Máte za sebou první půlrok v novém klubu TJ Baník Švermov. V čem jsou největší rozdíly oproti působení v Baníku Libušín?
Asi největší rozdíl je v pozitivním přístupu, komunikaci a vstřícnosti. Kdykoliv něco potřebujeme, vedení klubu je ochotné, hledá možnosti, jak vyhovět a vychází nám vstříc, čehož si nesmírně vážíme. Tento přístup jsme bohužel v Libušíně postrádaly.

Doma držíte neporazitelnost a všechny domácí zápasy jste vyhrály. Čím si to vysvětlujete?
Samy jsme překvapené (úsměv). Každopádně je to super pocit. Na domácí hřiště jsme zvyklé, víme, co si můžeme dovolit, ostatní týmy mají problém přizpůsobit se velikosti a povrchu. Většina družstev má travnatá a mnohem větší hřiště, což nám dává nepochybně obrovskou výhodu, kterou se nám zatím daří využívat. Svou významnou roli hrají nepochybně naši fanoušci, kteří nás chodí pravidelně podporovat. Bez nich by to nebylo ono a za to jim patří naše velké díky!

Co stojí za vaší aktuální střeleckou formou?
Někdo říká, že za tímto faktem stojí změna klubu, která celkově pozvedla pozitivní náladu. Jiní tvrdí, že velký podíl má pečlivá příprava a naše tvrdé tréninky. Už jsem také dokonce slyšela, že za tímto úspěchem stojí moje nové kopačky (úsměv). Ve výsledku šlo pravděpodobně asi o souhru všech výše popsaných faktů.  V minulé sezoně jsem se bohužel také potýkala se zdravotními problémy. I přes zraněné koleno se mi podařilo se prosadit hned několika góly a vybojovala jsem druhé místo v tabulce divizních střelkyň. Momentálně se cítím plná energie a jsem připravena vstoupit do nové sezony v plném nasazení a síle. Pevně doufám, že si svou stávající formu udržím, ne-li zlepším, a jarní část soutěže se vydaří ještě líp.

Celý podzim jste trénovali pod vedením kladenské Akademie. V čem byly tréninky jiné a v čem vám pomohly?
Myslím, že pokud srovnáme naše výsledky před rokem a dnes, rozdíl bude opravdu znatelný. Díky klukům z Akademie Kladno se zlepšila nejen naše fyzička, práce s balonem, ale i celková souhra týmu. Situace, které nám dělaly největší problémy, jako jsou například rohové kopy nebo přechody z obranné či útočné pozice, s námi podrobně prošli a detailně vysvětlili, což bylo pro nás velice přínosné.

Baník Švermov jako takový má velké ambice do budoucna co se týče mládeže, mužů, nejspíše i žen a hlavně rekonstrukce celého areálu. Vnímáte tento fakt v kabině a jaké to je hrát pod takto vedeným klubem?
Rozhodně jsme si vědomy toho, že jsme v klubu, který má velké ambice ve všech směrech. Očekává se od nás tvrdá práce. Víme, že je neustále co zlepšovat. Do budoucna máme velké ambice a odhodlání na sobě makat. Pokud půjde vše podle plánu, tak věřím, že klub bude s námi spokojený. Co se týče rekonstrukce, již dnes jsou vidět obrovské změny a ještě spousta jich jistě přijde. Nejvíce se těšíme až budou dokončeny nové kabiny. Dosud nám kabiny půjčovalo v rámci dobrých vztahů „Áčko“.  Hrát pod Švermovem je pro nás velká výzva a zároveň obrovská zodpovědnost. Nesmíme a nechceme zklamat důvěru, která v nás byl vložena.

Jak vidíte ženský fotbal ve Švermově v jarní části soutěže? Co by bylo potřeba zlepšit a jaké jsou cíle?
 Určitě to nebude lehké, stále nás trápí marodka. Nemáme brankářku a hráček také není mnoho. Intenzivně však na všem pracujeme. V jednání je hned několik nových posil. Doufám, že se náš tým brzy rozroste a my společně dotáhneme k dokonalosti naše výsledky, a to nejen na domácím hřišti.

- rz -


Počasí Kladno

Předpověď počasí