V 15. kole okresního přeboru přijelo tuchlovické B mužstvo na hřiště Novo Kladno a odvezlo si tři body. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO - AFK TUCHLOVICE B 1:5 (0:2).

Domácí teprve jaro zahajovali, jelikož 14. kolo měli odložené. Tuchlovičtí již měli za sebou první "mistrák" ve Švermově, kde propadli. Tentokrát však přijeli posíleni o pět hráčů, kteří den předtím nastoupili za "áčko" v krajském přeboru. Naopak vinou hrubé funkcionářské chyby Novo muselo nastoupit bez několika hráčů základní sestavy včetně špílmachra Junga. Teprve před zápasem domácí totiž zjistili, že někteří hráči nemají zaplacené příspěvky FAČR, takže elektronický systém je neumožnil vložit do zápisu...

Utkání oproti předpokladům začali i tak lépe domácí, měli častěji míč na kopačkách a z rychlých útoků ohrožovali branku hostů. Největší šanci měli ve 21. minutě, když zahrávali nepřímý volný kop za malou domů asi 8 metrů od brány. Špatně rozehraný kop však skončil na tuchlovické zdi. Hosté začali přebírat otěže hry a v 26. minutě Jiránek dorážkou poslal hosty do vedení. Domácí se již většinou bránili, a když se zdálo, že se do poločasu nic nezmění, ve 44. minutě Feldman po pěkném útoku zvýšil na 2:0.

Druhý poločas začal v režii hostujícího celku, po osmi minutách opět Feldman zvýšil na 3:0, a když o tři minuty později upravil Pospíšil na 4:0, nebylo o co hrát. Trochu rozruchu přinesl příchod bývalého Novokladeňáka Brnovjáka, který se svými exspoluhráči svedl pár ostřejších soubojů, doprovázených i souboji verbálními. Nic však nepřekročilo únosnou mez a Brnovják se v 64. minutě pomstil domácím, když zvýšil na 5:0. O minutu později zaznamenal čestný úspěch Nova Hovorka a mohlo se jít domů. Hosté evidentně spokojeni s výsledkem závěr utkání vypustili, a i když domácím nelze upřít snahu alespoň o korigování výsledku, nemohli se proti v klidu hrajícímu soupeři prosadit.

Slabá čtyřicítka diváků viděla utkání slabší úrovně, když jasně fotbalovější hosté hráli co potřebovali a na oslabené domácí to s přehledem stačilo. Utkání s kamennou tváří a s klidem Angličana odřídil sudí Laštovička, který si hned v úvodu zápasu zjednal respekt, když udělil dvě žluté karty hostům a jednu domácím. A pak již na hřišti s přehledem šéfoval, přičemž mu asistovali lajnoví Pagáč a Zíka. 

Novo: Hájek - Filip, Bodmas (67. min. Mertlík), Hovorka, Jakoubek, Kříček, Kovařík, Liška, Tigana (46. min.Opatrný), Packa, Šromovský. Tren. Jung st.

Tuchlovice B: Franěk - Čižinský, Hroneš, Kacafírek, Pilař, Feldman (67. min. Kroka), Gerhardt, Chaloupka, Pospíšil, Jiránek (70. min. Brázdil), Červenka (55. min. Brnovják). Vedoucí: Muláček

- frč -