Sparta nastřílela Slavoji sedm branek

Ve třetí fotbalové třídě se odehrálo kladenské derby. Sparta měla hostit Slavoj, avšak městské hřiště v Rozdělově, kde je Sparta v azylu, se rekonstruuje. Sparťanští proto požádali Slavoj, zda by se utkání mohlo sehrát na jeho hřišti. Slavojáci souhlasili a Sparta se jim odměnila! SLAVOJ KLADNO - SPARTA KLADNO 0:7 (0:2).   

Slavoj chtěl odčinit domácí porážku od Lhoty B z minulého kola, vytvořil si mírnou převahu, avšak vážnější šanci si nevytvořil. Sparta podnikala rychlé protiútoky, při nichž často její útočníci zůstávali před bránou Slavoje nekryti. To se stalo i ve 20. minutě, kdy se před brankářem Krumholcem zjevil zcela neobsazený Nejedlý, jenž v klidu poslal Spartu do vedení. A za tři minuty bylo pro Spartu ještě veseleji. To z podobné pozice zvýšil na 2:0 Pírka. Do konce poločasu se průběh hry ani stav neměnil. Domácí si udržovali mírnou, ale neplodnou převahu, a Sparta z protiútoků také nebyla úspěšná.
Do druhé půle nastoupil Slavoj s odhodláním průběh zápasu změnit a vrhl se do útoku. To však v 48. minutě narušil domácí Blažkovec, jenž zcela bezdůvodně v přerušené hře kopl protihráče do nohy a byl rozhodčím Dvořákem zcela správně vyloučen. Slavoj na nastalou situaci nezareagoval a pokračoval v bezhlavém útočení. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V 54. minutě Krovoza na půlce vystihl špatnou rozehrávku Slavoje a následný brejk proměnil v tříbrankové vedení. Od této chvíle bylo jen otázkou, jak velký debakl si Slavoj odnese, neboť nepoučen se stále vrhal do útoku. Sparťané tak po získání míče dlouhou přihrávkou uvolňovali své nekryté útočníky, kteří ve dvou i ve třech postupovali na osamoceného obránce a skóre utěšeně narůstalo. V 60. minutě 0:4 Havlůj, v 76. minutě 0:5 Hanzlík, v 78. minutě 0:6 Nejedlý a účet uzavřel v 82. minutě Krovoza. Předtím Sparťané zahodili několik šancí, když si ve vyložených pozicích dávali přednost, až o míč přišli. Tím asi domácí zachránili od potupné "pětky". Pomohly i hodinky rozhodčího Dvořáka, které ukazovaly devadesátou minutu již po poslední brance Sparty, takže dle hodinek některých diváků utkání nejméně o osm minut ustřihl.
Překvapivá návštěva 40 diváků (ve stejnou chvíli se hrálo další derby Novo-Kročehlavy 2:3) viděla naprosto zasloužené vítězství Sparty, která svůj fotbalový um podložila chytrostí a využila taktického propadáku Slavoje, jemuž sice nelze upřít snahu, ale to bylo z fotbalové abecedy vše.  

SLAVOJ: Krumholc - Kovář, Blažkovec, Vávra, Böhm (60. min. Schönherr), Valter, Tran Trung, Procházka, Nový, Vlk, Moutelík Tren.: Ančička

SPARTA: Valent - Hanzlík (77. min. Dvořák), Osvald, Hodek (64. min. Urban), Havlůj Dominik, Šifta, Nejedlý, Svoboda, Havlůj Roman, Pírka, Krovoza. Tren.: Dvořák

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí