Sokol Motlík: Doma by měly body zůstávat

Málokterý fotbalista divizní Hostouně je použitelný v obraně i v útoku, aby zamotal soupeři hlavu. František Motlík v minulém kole v Ostré pomohl ke konci zápasu v útoku na sebe navázat obránce a uvolnit prostor pro vstřelení vítězné branky. Svůj díl ve hře Hostouně jistě přidá i dnes odpoledne v domácí dohrávce s Chomutovem (17.00 h.). 

Pořád vám je jedno, na kterém postu hrajete?
Přizpůsobím se jak obranným úkolům na stoperu, tak těm ve vápně soupeře na hrotu útoku. I když tam mně to vyhovuje trochu více, protože se nemusí tolik běhat (směje se). V Ostré jsem společně s Vojtou Gajeckým přispěl k našemu druhému gólu. Po autu jsme na sebe navázali po dvou hráčích a míč propadl za nás na Jirku Kabeleho, který se parádně trefil. 

Víkend předtím jste doma podlehli Rakovníku. Jak se tyhle dva zápasy v podání Sokola lišily?
Hodně (mrzutě). Na to, že jsme hráli doma, tak jsme předvedli nedůrazný fotbal bez šťávy, nechodili jsme do soubojů, některé situace jsme řešili laxně. V Ostré jsme si řekli, že to, co jsme ztratili s Rakovníkem, musíme získat zpátky. 

Dnes přijíždí do Hostouně podobný tým jako Rakovník. Jak se proti nim hraje?
Mně osobně se doma hraje dobře, ale přeci jen venku na nás není takový tlak. V tomhle směru se mně na cizích hřištích hraje o něco lépe. Doma by měly body zůstávat, mělo by se vyhrávat. A s tím se málokdo dokáže v sobě vyrovnat. Ven to jedeme urvat a nemáme co ztratit. 

Máte vloženou středu, tedy "anglický" týden. Vadí to? 
Nevadí. Máme dost široký kádr na to, abychom "anglický" týden zvládli. Času na odpočinek je dost. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí