Nové vedení SK je v úrovni spekulací

Fotbalovou veřejností prý očekávaná změna ve vedení klubu SK je v nedohlednu. Valnou hromadu s hlasováním o jmenování nových členů současné vedení svolat údajně zatím neplánuje.

Cena převodu nemovitostí a pozemků spadající pod fotbalový klub SK, tedy výše finančního vyrovnání se šéfem klubu Josefem Drahotou a městem Kladnem, je dohodnuta. Ta činí okolo 35 milionů korun s tím, že zhruba tři miliony korun z příjmu celkové částky zůstane na provoz prvního týmu SK. Převod by mohlo schválit kladenské zastupitelstvo na svém červnovém zasedání. Předposledním před komunálními volbami v říjnu letošního roku. A jak bývá zvykem, na poslední zářijové schůzce zastupitelů se o zásadních rozhodnutích většinou nehlasuje. Pokud to nebude jinak, majetek pod město hned tak nepřejde. 

Pokud ovšem červnové zastupitelstvo převod schválí, neznamená to, že se v klubu SK ihned uskuteční změny vedení. "Nyní očekáváme návrh podmínek převodu. Jsme v pozici, ze které to nemůžeme nijak urychlit. Zatím nemůžeme svolat valnou hromadu, protože kromě ceny za stadion není nic konkrétního dohodnuto," uvedl pro Vaše Kladno šéf SK Kladno Josef Drahota. 

Podle našich informací by několik zásadních kroků vůči městu měli provést také zástupci SK. Nelze rovněž pominout fakt, že dva měsíce před zahájením přípravy mužstva SK na novou sezonu se konkrétní relevantní jména možného nového vedení klubu v kuloárech neskloňují. Pokud nějaká padají, pak jsou v úrovni spekulací. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí