Po úvodní desetiminutovce bylo rozhodnuto. SK nestačilo na Velvary

Ve šlágru 26. kola divize B se přijel na stadion Františka Kloze představit první tým tabulky, Velvary, který potvrdil roli favorita a zaslouženě vyhrál 3:0 (2:0).

Velvary vletěly do zápasu nevídaným způsobem a už v 5. minutě se ujaly vedení. Po rohovém kopu se balón nešťastně odrazil od jednoho z domácích hráčů přímo do kladenské svatyně. O tři minuty později fauloval těsně za vápnem Filip Suchý a Lukáš Budějský proměnil přímý volný kop ve druhou branku Velvar. Domácí, značně nervózní, se nedokázali dostat kombinačním fotbalem na soupeřovu polovinu a hosté v poklidu kontrolovali hru s míčem na kopačkách. Těsně před koncem poločasu vyslal dalekonosnou střelu Jaroslav Kafka, přičemž gólman Jiří Měsíček na poslední chvíli balón vyškrábl.

I tentokrát před začátkem druhé půle naházeli kladenští příznivci konfety na hrací plochu. To byl tak jako naposledy signál pro usmívajícího se Honzu Pechra, který si vzal na pomoc s úklidem nehrajícího Dominika Šímu. V 50. minutě zahrávali Velvarští z malého vápna nepřímý volný kop, jelikož gólman Karel Kleinmond zahrál rukou po malé domů. Jedenáctka domácích na brankové čáře merunu do branky nepustila, konkrétně se o to postaral Filip Suchý, který do střely obětavě padl a tím udržel naděje svého týmu. Ty definitivně pohřbil Tomáš Tenkl, který zpoza vápna střelou na vzdálenější tyč navýšil vedení svého týmu na 3:0. Marek Chrobák mohl přidat další branku Velvar, ale z malého vápna do poloprázdné branky trestuhodně minul. Gól útěchy měl na svých kopačkách Jaroslav Kafka, jelikož brankář Jiří Měsíček na svém výletě z branky špatně odhadl rychlost míče, kladenský útočník ovšem prázdnou kasu z rohu vápna netrefil.

Sestava SK Kladno: Kleinmond – Borák, Suchý, Procházka, Kalina, Štoncer, Bartoš (Procházka), Hanzlík (Richter), Růžička (Pechr), Kafka, Krsek (Kárnik)

Branky: 5. vlastní, 8. Budějský, 61. Tenkl

- voš  - 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí