Ve 22. kole okresního přeboru zavítal na hřiště Novo Kladna SK Velké Přítočno. Oba kluby již jsou v relativním klidu, takže v utkání šlo hlavně o prestiž. Mírným favoritem v zápase byli domácí, kteří tuto roli splnili. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO - SK VELKÉ PŘÍTOČNO 2:1 (1:1).

Utkání začalo ve svižném tempu. Hra byla celkem vyrovnaná, ale do šancí se více tlačili domácí. Ve 24. minutě předvedl parádu domácí kanonýr Jung, jenž ač stál zády k bráně, odražený balon napálil přes hlavu do sítě a domácí vedli. Ve 37. minutě mohlo být ještě lépe, jenže Červinka trefil míč zblízka do břevna, od něhož se odrazil těsně před brankovou čáru. Hra v této době měla docela slušnou úroveň, domácí pozorně bránili a zdálo se, že do půle vedení udrží. Dvě minuty před poločasem však při rohovém kopu neobsadili Jíchu a ten pohodlně hlavou korunoval snahu hostů vyrovnávacím gólem.

Druhý poločas se podobal prvnímu až do 61. minuty, kdy se Jung dožadoval pokutového kopu za své podražení. Rozhodčí byl jiného názoru a stěžovatel si vystěžoval žlutou kartu. Od té chvíle se hra přiostřila a rozhodčí Oubrecht s asistenty Sandevem a Kalíkem se měli co ohánět, aby zápas udrželi v mezích pravidel. V 73. minutě domácí Hovorka prudce vrazil rukama do soupeře a dostal žlutou kartu. Hosté se důrazně dožadovali červené, vyslyšeni však nebyli. Krátce na to se podobná situace odehrála na druhé straně. Tentokrát protestovali domácí, ale také marně.

Více sil do závěru vložili domácí, kteří se snažili strhnout vítězství na svou stranu, v čemž vynikal hlavně Jung, jenž nezkousl pocit křivdy, rval se o každý míč a stále se dral před branku Přítočna. Rozuzlení přišlo v 82. minutě. Po skrumáži před bránou hostů se míč dostal na hranici "vápna" k Sikorovi, jemuž meruna sice nesedla, ale jinak dobře chytající brankář Nedvěd měl zakrytý výhled a lehká střela prošla za jeho záda. Domácí, kteří v té době již měli převahu, Přítočenské k ničemu nepustili a zápas dotáhli do vítězného konce.

Osmdesátka diváků, přibližně rovnoměrně rozdělena na oba tábory, viděla zajímavý a bojovný zápas celkem dobré úrovně. Domácí byli pochopitelně spokojenější, hosté hlavně remcali na nepřízeň rozhodčího. Sudí se pravděpodobně dopustil několika chyb, které však rozdělil na obě strany, takže výsledek zápasu neovlivnil. Domácí zvítězili zaslouženě, měli větší vůli po vítěství a vytvořili si i více šancí.

NOVO: Hájek - Dorážka, Kříček, Fišer, Jakoubek, Packa (41. min. Horský), Sikora, Hovorka, Kovařík, Jung (89. min. Jelínek), Červinka,(62. min. Chochola, 81. min. Bodmas). Tren.: Jung star. 

V. PŘÍTOČNO: Nedvěd - Senko Lukáš, Pohlod (82. min. Holas), Popelka, Salyuk, Feda, Jícha, Pavlíček (63. min. Riemer), Senko Patrik, Pech, Šiler. Tren.: Fíman 

- frč -