Lidický pohár získali žáci Unhoště

Na hřišti v Lidicích proběhlo finále Lidického poháru starších žáků ve fotbale.

Lidický pohár je jedním z nejstarších žákovských turnajů, který se koná každoročně k uctění památky vyhlazení obce Lidice nacisty. Letos byl uspořádán již úctyhodný 57. ročník. Turnaj pořádá OFS Kladno ve spolupráci s fotbalovým oddílem Sokol Lidice, který zajišťuje hřiště, a Obecním úřadem obce Lidice.
Do letošního finále se z 11 přihlášených mužstev vyřazovacím způsobem probojovala mužstva Slovanu Velvary, TJ Unhošť a Sokola Hostouň. Týmy se utkaly turnajovým způsobem "každý s každým" na 2 x 35 minut, což v horku, které panovalo, bylo hodně náročné.
Dle rozlosování k prvnímu zápasu nastoupila mužstva Sokola Hostouň a TJ Unhošť. Úvodní půle byla vyrovnaná, ve druhé se již projevila převaha unhošťských chlapců a čtyřmi góly strhli vítězství na svoji stranu. O branky se podělili Kočárek, Fiala, Reitmaier a Feko, za Hostouň snižoval na 1:2 Kovak. UNHOŠŤ - HOSTOUŇ 4:1 (0:0).   
Po dvacetiminutové přestávce ke druhému zápasu nastoupil opět TJ Unhošť proti Slovanu Velvary. Hoši z Unhoště opět dokazovali, že jsou na turnaj nejlépe připraveni, a poradili si i s chlapci z Velvar. Tentokrát si rozhodující náskok vypracovali již v prvním poločase. UNHOŠŤ - VELVARY 5:1 (3:1).  Střelecky se předvedl unhošťský Malý, autor čtyř branek, pátou přidal Reitmaier. Za Velvary vyrovnával na 1:1 Stach. O vítězi tím pádem již bylo rozhodnuto, takže poslední zápas mezi Velvary a Hostouní rozhodoval o druhém a třetím místě.
Již v páté minutě utkání byl stav 1:1, potom se však Velvarští do soupeře obuli a do poločasu bylo rozhodnuto. VELVARY - HOSTOUŇ 7:1 (4:1). Za Velvary se trefili 3 x Malík, 2 x Himi, jednou Forro a Frýdek, za Hostouň vyrovnával na 1:1 Kovak.
Po občerstvení mužstva nastoupila k přebírání cen. Vítězný celek Unhoště poprvé převzal nový krásný putovní pohár, jenž zakoupil OFS Kladno. Bývalý pohár, který byl již dost opotřebovaný, je uložen v depozitáři OFS. Dále vítěz obdržel trička s logem Lidického poháru. Družstva na druhém a třetím místě byla oceněna diplomy a poháry. Vyhodnoceni byli  také nejlepší hráč - Imrich Feko a brankář - Lukáš Adámek, oba z vítězné Unhoště. Ceny předala starostka obecního úřadu Lidice Veronika Kellerová a sekretář OFS Kladno Martin Hlavnička, který zastoupil předsedu OFS Petra Blažeje, jenž musel odjet plnit povinnost jako rozhodčí při rozlučce Tomáše Rosického.
I přes úmorné horko byla více než stovka diváků spokojena s výkony všech zúčastněných mužstev, jejichž hráči i vedoucí nejen sportovními výkony, ale i vzorným vystupováním důstojně uctili památku lidických mučedníků. O zdařilý průběh turnaje se velkou měrou zasloužili pořadatelé Ondřej Dvořák a Ilja Bureš, členové komise mládeže OFS, a rozhodčí Lukáš Volf, Tomáš Nykl a Tomáš Oubrecht.

Za  jednotlivá družstva nastoupili tito hráči:

UNHOŠŤ: Adámek - Kupčík, Malý mlad., Fiala, Reitmaier, Malý star., Feko, Hoffman, Švejda, Smolák, Štancl, Kočárek, Gellner, Blažek, Endrle, Votruba. Tren.: Hoffman, vedoucí: Fiala.

VELVARY: Burgr - Červený, Drmota, Forro, Frýdek, Himi, Krumpl, Malík, Mikš, Peiger, Stach, Urýk, Váňa, Vochozka, Vondra.Tren.: Malík, vedoucí: Bejšák.

HOSTOUŇ: Scöcs - Rákos, Stárek, Hlavsa, Liewald, Nachtigal, Kovak, Rekl, Maxant, Kočovský, Potužník, Burešová, Lejsek Jan, Fedorovych,Lejsek Luk., Milota, Šesták, Musel. Vedoucí: Bureš.

- frč -

unhoststarostka

Ocenění předávala starostka Lidic Veronika Kellerová

unhostvitez

 Vítězný unhošťský celek

unhosttymvelvary.jpg

Druhé místo obsadilo mužstvo Velvar

unhosthostoun

Bronzové medaile získal tým Hostouně

 

 

 

                        

.

 

    

 

  1-Unhošť

 

  3-starostka,sekretář ofs,njlep.hráč

 

  4-Velvary

 

  5-Hostouň

 

       


Počasí Kladno

Předpověď počasí