Kladno uzavřelo sezonu porážkou

Předehrávku 30. kola kladenský SK na domácím hřišti s Chomutovem prohrál 0:3 (0:1).

Hosté navzdory skóre lepším týmem než domácí nebyli. O jejich výhře rozhodla proměněná penalta a přesnější muška v oboustraně na střely chudém utkání. 

Sezona z pohledu Kladenských dopadla podobně jako ta minulá. Mužstvo kvůli extremně početné marodce poztrácelo množství zápasů a s nimi i důležitých bodů ke splnění postupového cíle. "Když jsem si v říjnu spočítal, že máme mimo hru deset zraněných, z toho většinu dlouhodobě, od postupového cíle jsem reálně opustil. Tenhle tým zaslouží obdiv, jak za téhle nepříznivé situace bojoval a ještě v polovině jara měl postup na dosah," uvedl po utkání šéf SK Josef Drahota. 

Jestli mu i nadále zůstane pro novou sezonu rozhodující slovo při sestavování prvního týmu, to ukážou příští týdny. Ve středu 20. června zastupitelstvo zřejmě odsouhlasí, aby město koupilo od SK jeho sportoviště i zázemí. Poté, údajně v srpnu, by valná hromada klubu měla rozhodovat o novém složení vedení SK. Jaký dopad budou mít změny na ekonomiku klubu je v mlhavých dohadech. Současný stav v městě i jeho okolí ukazuje spíše palec dolů...

Mnohem dříve se musí řešit sestava áčka. Hovoří se o odchodech těch nejstarších, mladíci Richter a Kárník prý poputují do Bohemians či Hostouně, kolem Kafky krouží kluby od třetí ligy po A třídu. V kuloárech SK panuje názor, jestli by týmu slušel příchod Holuba z Velvar. Na dalšího z bývalých opor Kladna Křečka, jenž dohrál v Jirnech, si už dělá dávno čáku Slaný, kde mají zájem rovněž o Kroutila. 

Sestava SK: Tesař - Kalina, T. Procházka, Suchý, Veselý, Bartoš, Pechr, Richter, Šíma, Borák, Hanzlík  (v druhém poločase šli do hry Mráček, Kárník, V. Procházka a Štoncner).

Diváků: 97

Jan Murárik 

skzaci

Žáci SK U14 vyhráli barážový zápas nad Jabloncem 1:0 a žákovskou ligu pro Kladno udrželi


Počasí Kladno

Předpověď počasí